Spring til indhold

Canada

De canadiske myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet:

___________________________________________________________________________________________________

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden, og de forskellige landes indrejseregler kan derfor ændres med kort varsel. Du kan læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav på den relevante danske ambassades hjemmeside. Mange lande har fortsat helt eller delvist indrejseforbud for nogle rejsende.

Undersøg også om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. 

________________________________________________________________________________________________________

 

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Det anbefales, at du eventuelt kontakter den canadiske ambassade for at få bekræftet nedenstående:

  • Visumfri i op til 6 måneder.  Dog kan en immigration officer afkorte opholdet efter behov. Denne vurdering foretages ved ankomst, ikke ved ansøgning om eTA.
  • Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse, eTA (Electronic Travel Authorization) til Canada, hvis man rejser ind med fly. Dette gælder også ved transit i Canada. Se: Link til ansøgning
  • Passet skal være gyldigt under opholdet.
  • Danske nødpas (provisoriske pas) og EU-nødpas anerkendes til ind- og udrejse.
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse.
  • Der gælder særlige regler for indrejse med mindreårige børn, jf. http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp. Kontakt den canadiske ambassade for nærmere afklaring heraf. COVID-19:

COVID-19: Du bør desuden læse om indrejserestriktioner, karantæne- og testkrav på den danske ambassade i Ottawas hjemmeside, se under "Rejserestriktioner".

Se også Find out if you can enter Canada - Travel restrictions in Canada – Canada.ca

Redigeret: 18. november 2021

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.