Spring til indhold

Etiopien

Vi anbefaler, at du kontakter Etiopiens myndigheder og spørger, hvad de aktuelle regler for ind- og udrejse er. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Etiopien har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Visum gælder maksimalt til ophold i 90 dage.
  • Du kan søge e-visum på www.evisa.gov.et, hvis du har fået e-visum, skal du udskrive bekræftelsen og tage den med på rejsen.
  • Pas skal være gyldige i mindst 6 måneder på det tidspunkt du rejser ind.
  • Forlængede dansk pas anerkendes til både ind- og udrejse.
  • Provisorisk dansk pas (nødpas) anerkendes til udrejse. Udrejse med nødpas kræver et særligt udrejsestempel fra Etiopiens myndigheder.

Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Etiopiens myndigheder for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Opdateret den 19. oktober 2021

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.