Spring til indhold

Belarus (tidl. Hviderusland)

Vi anbefaler, at du kontakter Belarus' ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

__________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

_______________________________________________________________________________________

Myndighederne i Hviderusland har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

Særlige regler om visum, opholdets varighed og om hvor indrejse kan ske i forbindelse med De Europæiske Lege 2019:

 • Sportsfolk, frivillige, administrativt og teknisk personale m.v., som er EU-borgerne og akkrediteret til De Europæiske Lege 2019 kan indrejse og opholde sig i hele perioden 20. maj 2019 til 10. juli 2019 (52 dage) uden at have visum.
 • Turister og fans, der har billetter til De Europæiske Lege 2019, kan indrejse og opholde sig i hele perioden 10. juni 2019 til 10. juli 2019 (31 dage) uden at have visum.
 • Rejsende fra ovenfor nævnte kategorier kan rejse ind i Hviderusland via enhver af landets grænseposter.

De sædvanlige regler nedenfor om pas, rejserute, rejsesygesikring, rådighedsbeløb osv. gælder fortsat:

 • Visumfrit ophold højst 10 dage i områderne "Brest" og "Grodno - Augustowkanalen". Det kræver, at du inden rejsen får et anerkendt hviderussisk rejsebureau til at arrangere dit besøg. Du kan forlænge opholdet, hvis du køber flere turistservices undervejs.
 • Visumfrit ophold højst 30 dage, hvis du rejser ind og ud via den internationale lufthavn i Minsk.
 • Ophold længere end 30 dage kræver visumDu kan få visum ved ankomst, hvis du rejser ind via Minsk International Airport. Det kræver dog, at du er inviteret af en person eller organisation i Hviderusland, og at din vært eller værtsorganisation giver invitationen til immigrationsmyndighederne mindst 2 hverdage inden din ankomstdato.
 • Ankommer du fra Rusland med fly eller tog eller planlægger du at rejse videre til en lufthavn i Rusland, kræver det visum til Hviderusland.    
 • Rejsesygeforsikring er obligatorisk både ved visumpligtigt og visumfrit ophold. Reglerne om rejsesygeforsikring til Hviderusland er nærmere beskrevet på den hviderussiske ambassades hjemmeside.
 • Du skal have et beløb der svarer til mindst 20 Euro for hver dag opholdet varer. Du kan blive bedt om at dokumentere dette.
 • Du skal registrere dig hos det lokale politi, hvis du er i landet længere end 5 dage.
 • Dit pas skal være gyldigt mindst 90 dage ud over den dato, du forlader Hviderusland igen. Når du rejser ind, skal der være mindst 2 blanke sider i passet.
 • Forlængede danske pas anerkendes.      
 • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes til udrejse til Danmark. Det kræver et udrejsestempel, som du kan få hos den lokale politistation.        
 • Vi har ikke modtaget oplysninger om, hvorvidt EU-nødpas anerkendes. Du kan evt. spørge på Hvideruslands ambassaden i Finland.

Redigeret: 8. marts 2019

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.