Spring til indhold

Iran

Vi anbefaler, at du kontakter de iranske myndigheder og spørger, hvad de aktuelle regler er for danskeres ind- og udrejse. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne.

_________________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

________________________________________________________________________________________________________

De iranske myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder:

  • Visumpligt. Du skal søge on-line på http://e_visa.mfa.ir/en/. Medbring den bekræftelse du modtager, på rejsen.
  • Visa-on-arrival er muligt for turister, der ankommer med fly i de større lufthavne.
  • Transit-visa on-arrival kan udstedes i lufthavnen. Gebyret er afhængigt af længden af transitopholdet.    
  • Hotelreservation eller skriftlig invitation fra vært tilrådes, så du ved indrejse kan gøre rede for adressen under opholdet.
  • Du skal kontakte politiet og registrere dig senest 8 dage efter du er indrejst.
  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets sidste dag.
  • Forlængede danske pas anerkendes ved indrejse til Iran.
  • Provisoriske pas anerkendes ved udrejse af Iran, men forudsætter en udrejsetilladelse fra de iranske myndigheder.
  • Ingen indrejse, hvis passet er viseret til eller stemplet i Israel.

NB! Iran anerkender ikke dobbelt statsborgerskab. En iransk statsborger, der tillige er dansk statsborger, anses af de iranske myndigheder for iraner og dermed uden mulighed for at modtage dansk konsulær bistand.

Redigeret: 14.04.2019

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.