Spring til indhold

Kenya

Vi anbefaler, at du kontakter Kenyas ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Kenya har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Maksimalt 90 dages ophold, som du dog kan søge om at forlænge med yderligere 90 dage, mens du er i landet.
  • E-visum kan du søge på https://www.ecitizen.go.ke. Hvis du får visum, skal du vise en udskrift af bekræftelsen, når du kommer til Kenya.        
  • Visum ved ankomst er det muligt at søge på alle grænseovergange.
  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra datoen for indrejse
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse
  • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes til udrejse
  • EU-nødpas anerkendes til udrejse.
  • Udrejse med nødpas kræver et særligt udrejsestempel fra immigrationsmyndighederne. Du skal henvende dig i Nyayo House, 20th floor, på hjørnet af Kenyatta Avenue og Uhuru Highway i Nairobi. Vær opmærksom på, at der kun er åbent i hverdagene og regn med 24 timers sagsbehandlingstid.

Redigeret: 16-02-2019

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.