Spring til indhold

Kina

Vi anbefaler, at du kontakter Kinas Visa Application Center og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

___________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

________________________________________________________________________________________________________

 

Myndighederne i Kina har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse.

  • Visumpligt. Du skal søge visum gennem det kinesiske Visa Application Service Center i København. Alle ansøgere skal på forhånd udfylde ansøgningsskema via centrets hjemmeside, hvor du også kan booke tider til personligt fremmøde.
  • Transitvisum er ikke nødvendigt til kortere transitophold (typisk maks. 72 timer). Du kan få yderligere oplysninger på hjemmesiden for Shanghai General Station of Immigration Inspection og Kinas Visa Application Center i København. Du skal kunne vise billet til videre rejse til tredjeland.
  • Som rejsende til Hainan Provinsen behøver du ikke visum til ophold på højst 30 dage. Turen skal være organiseret af et rejsebureau, der er anerkendt af Kinas nationale turistforvaltning. Læs om visumfrit besøg til Hainan.
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse af Kina.    
  • Provisoriske danske pas anerkendes til ind- og udrejse af Kina. Provisoriske pas, udstedt i Kina, skal forsynes med erstatningsvisum / indrejsestempel, inden du kan rejse ud af landet. Du skal derfor kontakte nærmeste kinesiske immigrationskontor inden du forlader landet. Du kan ikke forvente at få erstatningsvisum / indrejsestempel i weekenden og på helligdage.    
  • EU-nødpas anerkendes ikke, men du kan være i transit i en kinesisk lufthavn på et EU-nødpas, hvis du kan fremvise billet videre til tredjeland inden for 24 timer.
  • Gyldigheden af pas skal være mindst 6 måneder ud over opholdet.
  • Et pas, som har været meldt mistet og fundet igen, kan medføre problemer, og i værste fald kan du blive afvist ved indrejsen og returneret til det land, du udrejste fra. Hvis du tidligere har haft sit pas meldt mistet, anbefaler vi derfor at du søger om nyt pas og får overført et eventuelt kinesisk visum eller en opholdstilladelse til dit nye pas.

 

Redigeret 12-11-2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.