Spring til indhold

Libanon

Vi anbefaler, at du kontakter Libanons myndigheder og spørger, hvad de aktuelle regler for ind- og udrejse er. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne.

________________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

________________________________________________________________________________________________________

Myndighederne i Libanon har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Du skal have visum.
  • Visum til 1 måneds ophold med mulighed for at få det forlænget kan du søge ved indrejse (se dog nedenfor om palæstinensisk afstamning).
  • Pas skal være gyldige i 1 måned ud over opholdet.
  • Danske nødpas (provisoriske pas) kan bruges til ind- og udrejse. Hvis du ikke er rejst ind på samme pas, skal du søge udrejsevisum i Libanon, før du kan rejse ud.
  • Forlængede danske pas kan bruges til ind- og udrejse.
  • EU-nødpas anerkendes ikke.
  • Tidligere besøg i Israel vil gøre indrejse og udrejse af Libanon vanskelig eller umulig. Se mere på hjemmesiden for Danmarks ambassade i Beirut.

Er du dansk statsborger født i Israel og ikke af palæstinensisk afstamning, skal du have en særlig godkendelse for at rejse ind i Libanon. Når du ankommer, vil myndighederne i lufthavnen kontakte General Security, som træffer afgørelse om din indrejse.

Har du eller din familie rødder i Mellemøsten, anbefaler vi, at du tager dokumentation for dit familieskab med på rejsen. Det gør vi, fordi der er risiko for forveksling af navne og deraf følgende tilbageholdelse, når du vil rejse ind i Libanon.

Redigeret den 9. december 2019.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.