Spring til indhold

Marokko

Vi anbefaler, at du kontakter de marokkanske myndigheder for at få oplyst, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne.

___________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

_______________________________________________________________________________________________________

 

Myndighederne i Marokko har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse.

  • Visumfri i maksimalt 90 dage.
  • Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.
  • Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse.
  • Danske nødpas (provisoriske pas) anerkendes ved ind- og udrejse. Udrejse kræver en politirapport, om at passet er mistet, eller at du kan vise, det ordinære pas er udløbet under dit ophold.
  • EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse efter samme regler som for danske nødpas.
  • Du skal ved indrejsen kunne fremvise en returbillet samt kunne vise, at du har tilstrækkelige økonomiske midler for opholdet.
  • Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er din egne, anbefales du at få en fuldmagt fra indehavere af forældremyndigheden.

Redigeret 22-03-2019.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.