Spring til indhold

Nepal

Nepals myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet: 

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Det anbefales, at du eventuelt kontakter Nepals ambassade for at få bekræftet nedenstående: 

  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.
  • Forlængede danske pas anerkendes KUN ved udrejse.
  • Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes kun ved udrejse til hjemland. Der kræves stempel fra immigrationsmyndighederne ved udrejse på et provisorisk pas. Stemplet indhentes hos de centrale immigrationsmyndigheder - ikke i lufthavnen eller ved grænserne. 
  • Det er vigtigt at få stemplet sit pas af immigrationsmyndighederne både ved ind- og udrejse
 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.