Spring til indhold

Oman

Vi anbefaler, at du kontakter Omans ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Oman har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Du skal have et visum.
  • Du skal søge visum https://evisa.rop.gov.om. Bekræftelsen på at du har fået visum (kommer som e-mail) skal du printe og vise ved indrejsen.
  • Visum ved indrejsen kan du søge, hvis formålet med dit besøg er turisme (maks. 30 dage) eller forretning (maks. 21 dage). Du kan søge om at få forlænget et turistvisum med yderligere 30 dage, mens du er i Oman. Visum ved indrejsen kræver, at du kan vise dels en billet til retur- eller vidererejse, dels en bekræftet hotelreservation eller en privat adresse, hvor du bor, mens du er i Oman.
  • Pas skal være gyldige i mindst 6 måneder ud over den dato, du rejser ind i Oman.   
  • Forlængede danske pas anerkendes ikke, da forlængelsen ikke er maskinlæsbar.       
  • Danske provisoriske pas (nødpas) kan du kun bruge til at rejse ud af Oman. Inden du rejser ud skal du have et stempel fra immigrationsmyndighederne i Oman.
  • EU-nødpas anerkendes efter de samme regler, som gælder for danske nødpas.

Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Omans ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Opdateret den 20. september 2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.