Spring til indhold

Rusland

Vi anbefaler, at du kontakter Ruslands ambassade i Danmark og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

____________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

_________________________________________________________________________________________________________

Myndighederne i Rusland har oplyst, at disse regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Særligt for passagerer på krydstogtskibe: se den russiske ambassades hjemmeside
  • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over datoen for din hjemrejse.

  • Passet skal have minimum 2 blanke sider.
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse.   
  • Provisoriske danske pas anerkendes kun til udrejse.
  • EU-nødpas anerkendes ikke.
  • Transitvisum er nødvendigt i visse tilfælde. Den russiske ambassade i Danmark kan oplyse nærmere.
  • Du kan blive afvist ved grænsen fra Hviderusland til Rusland, hvis du ikke er russer eller hviderusser. Du bør overveje en anden rute, hvis du vil til Rusland.
  • Den russiske del af Kaliningrad-regionen: BEMÆRK! Det er for tiden IKKE MULIGT AT FÅ ELEKTRONISK VISUM TIL RUSLAND på grund af COVID restriktioner. (Følgende er derfor i øjeblikket IKKE gældende: Den russiske del af Kaliningrad-regionen. Det er muligt at søge om et elektronisk visum (gratis) for besøg i regionen. Visum er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen og med mulighed for ophold i regionen i op til 8 dage fra indrejsedatoen. Ind- og udrejse (fly/skib/tog/bil) kan kun ske igennem bestemte grænsekontrolsteder. Det er ikke muligt at rejse videre ind i Rusland på dette visum, ej heller blot for transit).
  • Skt. Peterborg og Leningrad-regionen: BEMÆRK! Det er for tiden IKKE MULIGT AT FÅ ELEKTRONISK VISUM TIL RUSLAND på grund af COVID restriktioner. (Følgende er derfor i øjeblikket IKKE gældende: Skt. Petersborg og Leningrad-regionen: Det er muligt at søge om et elektronisk visum (gratis). Visum er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen og med mulighed for ophold i regionen i op til 8 dage fra indrejsedatoen. Ind- og udrejse (fly/skib/bil og til fods. Ikke muligt med tog) kan kun ske igennem bestemte grænsekontrolsteder. Det er ikke muligt at rejse videre ind i Rusland på dette visum).
 • BEMÆRK! Har du "æ", "ø" eller "å" i dit navn, er det vigtigt, at navneoplysningerne i E-visum-ansøgningen er 100% identiske med navneoplysningerne i passet. For- og efternavn skal derfor udfyldes nøjagtigt, som de vises i den første maskinlæsbare linje i passet. Er de ikke det, vil du blive afvist ved den russiske grænse uden videre.

Redigeret den 16. juli 2021

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.