Spring til indhold

Uzbekistan

Vi anbefaler, at du kontakter Uzbekistans ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Uzbekistan har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumfrit ophold i maksimalt 30 dage.
  • Ophold længere end 30 dage kræver visum. Du kan søge e-visum.
  • Kan du ikke vise en billet til retur- eller vidererejse, kan du blive nægtet at rejse ind.
  • Pas skal være gyldigt under hele dit ophold i Uzbekistan. Det skal have mindst 2 blanke sider til ind- og udrejsestempler.
  • Forlængede danske pas anerkendes.
  • Provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes til udrejse.
  • Du skal have et udrejsestempel fra de lokale myndigheder hvis rejser ud af Uzbekistan på et provisorisk pas eller et EU-nødpas.

Redigeret: 16.02.2019

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.