Spring til indhold

Vietnam

Vi anbefaler, at du kontakter Vietnams ambassade i Danmark og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

___________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

________________________________________________________________________________________________________

 

Myndighederne i Vietnam har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse.

  •  Visumfri indrejse i Vietnam er den 9. marts 2020 midlertidigt ophævet for statsborgere fra 8 europæiske lande, heriblandt Danmark, på grund af corona-krisen. Det kan ikke anbefales at forsøge at rejse ind i Vietnam uden på forhånd at have fået visum.
  • Henvendelser om visum henvises til den vietnamesiske ambassade i Danmark.
  • Passet skal være gyldigt mindst 1 måned efter dit visums udløbsdato.
  • E-visum-ordningen for danske statsborgere er blev forlænget til 1. februar 2021. Du kan søge E-visum online på Vietnams immigrationsportal.  Det gives for ophold på maks. 30 dage og med ret til én indrejse igennem et antal udvalgte grænseovergange. Ved indrejse igennem øvrige grænseovergange skal du søge om visum på en vietnamesisk ambassade. Vi har pr. 10. marts ingen oplysninger om det stadig er muligt at søge om E-visum.
  • Vietnams ambassade i Danmark anbefaler, at du søger visum via ambassaden.
  • Danske nødpas (provisoriske pas) anerkendes til både ind- og udrejse.
  • For at kunne rejse ind i Vietnam på et dansk nødpas skal du søge visum forinden.
  • EU-nødpas anerkendes kun til hjemrejse til Danmark.
  • Mister du dit pas i Vietnam og får udstedt et dansk nødpas, skal du have indstemplet et "udrejsestempel" i passet hos de vietnamesiske myndigheder. Dette kan tage op til 3 hverdage.

Redigeret: 10. marts 2020

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.