Spring til indhold

Rejsevejledning

Ny information om Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Regeringen har den 29. maj udmeldt at rejsevejledningerne til Tyskland, Island og Norge bliver lempet fra den 15. juni. Det betyder konkret, at Udenrigsministeriet ændrer rejsevejledningen fra orange til gul for de lande. For resten af Europa og verden frarådes som minimum fortsat alle ikke-nødvendige rejser foreløbigt frem til den 31. august.

Rejsevejledningen er baseret på tre kriterier:

  1. Et forsigtighedsprincip, så vi kan forebygge, at danske rejsende tager smitte med tilbage til Danmark
  2. Smitterisiko for danske rejsende
  3. Lokale rejserestriktioner i udlandet, som f.eks. indrejseforbud og karantæneregler

Corona verdenskort

Du kan finde opdateret information om de enkelte lande på de danske ambassaders hjemmesider. Det kan være information om rejserestriktioner og andre tiltag fra de lokale myndigheder for at bremse udbredelsen af smitten.

Danmark har ikke ambassader i alle lande. Nogle ambassader dækker derfor flere lande. Du kan finde den ambassade, der er relevant for dig, ved at indtaste landets navn her


Om rejsevejledningerne

Vores rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet til danske turister.
 
Vi laver rejsevejledninger for alle lande, hvor Danmark har en ambassade. Vi laver også vejledninger til lande, hvor der både er mange danske rejsende, og en særlig sikkerhedsrisiko. F.eks. på grund af krig, fare for terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet eller lignende.

Hvis du skal rejse til et land, som vi ikke laver en rejsevejledning for, kan du finde informationer i rejsevejledninger, der er udsendt af andre landes udenrigsministerier.

Du kan abonnere på vores rejsevejledninger. Klik på ”Abonner” i toppen af den relevante vejledning. Vi sender dig en e-mail, hvis vi ændrer vigtige oplysninger i vejledningen.

Din rejse, din beslutning

Rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen. 

Rejsevejledninger og afbestillingsregler

Vi ved, at rejse- og forsikringsselskaber henviser til vores rejsevejledninger i forbindelse med afbestilling eller ændring af en rejse til et land. Det er selskabernes egen afgørelse, hvordan de anvender vores rejsevejledninger.

rss alt text