Spring til indhold

OBS (31.10.2020 11:26)

BELGIEN: Myndighederne i Belgien indfører fra natten mellem søndag d. 1. og mandag d. 2. november 2020 en række nye restriktioner, som foreløbig vil gælde frem til 13. december 2020. Det gælder bl.a. lukning af en lang række butikker og obligatorisk hjemmearbejde. Alle Belgiens regioner har indført udgangsforbud om natten. Sports- og kulturinstitutioner er lukkede, herunder biografer, museer, teatre, fitness centre samt idræts- og svømmehaller. Læs mere hos den danske ambassade i Bruxelles, hvor du også kan finde en beskrivelse af andre COVID-19 relaterede restriktioner i Belgien: https://bit.ly/3kLjEy3 Nye restriktioner og lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Følg altid de lokale myndigheders anvisninger.

OBS (30.10.2020 16:02)

BELGIEN: Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Belgien, fordi Belgien ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Du kan læse mere hos Statens Serum Institut: https://bit.ly/31dhYWd Alle rejsende fra Danmark skal inden for 48 timer inden ankomst til Belgien udfylde en passenger locator form (PLF) hvis du skal opholde dig i Belgien i 48 timer eller mere med henblik på vurdering af, om karantæne er påkrævet. Rejser du med fly, skal PLF udfyldes uanset opholdets længde. Hvis du som rejsende fra Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark har et anerkendelsesværdigt formål, hvilket Belgien har indsnævret til f.eks. tjenesterejser eller strengt nødvendige erhvervsrejser af kortere varighed, er der mulighed for at fravige krav eller anbefalinger om karantæne og test (PLF skal udfyldes). Læs mere hos de belgiske myndigheder: https://bit.ly/37OurDO Der er ingen indrejserestriktioner for rejsende fra Region Sjælland. Den danske ambassade i Bruxelles har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Belgien: https://bit.ly/3dwIzCM Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du fra i dag vælger at rejse til Belgien, opfordres du kraftigt til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemkomst: https://bit.ly/3lQUa2a Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser: https://bit.ly/3j27PSn og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på ambassadens hjemmeside. Læs rejsevejledningen for Belgien: https://bit.ly/35iOo2D

OBS (18.10.2020 14:44)

BELGIEN: Belgien indfører nye restriktioner gældende fra 19. oktober. Der indføres bl.a. udgangsforbud i tidsrummet fra kl. 00 til kl. 05. Læs mere her https://belgien.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19-belgien/

Rejsevejledning - Belgien

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 15.10.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Belgien, fordi Belgien ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Du kan læse mere hos Statens Serum Institut.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation. Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den danske ambassade i Bruxelles har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Belgien, herunder karantæneregler (se bl.a. afsnittet ”Rejserestriktioner”). Hvis du vælger at rejse til Belgien, bør du altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Belgien via den danske ambassade i Bruxelles, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne. Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.  

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Belgien. 

Den 22. marts 2016 blev 32 mennesker dræbt ved to terrorangreb mod Bruxelles lufthavn og metrostationen Maelbeek i Bruxelles’ EU-kvarter. I august 2015 blev 3 mennesker såret på et tog mellem Bruxelles og Paris under en terrorists angreb i toget. I maj 2014 blev 4 mennesker dræbt ved et terrorangreb på det jødiske museum i Bruxelles.

På offentlige steder hvor der er mange mennesker, særligt i og omkring Bruxelles, har myndighederne gjort en indsats for at øge sikkerheden.

Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terror angreb.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Belgien er forholdsvis lav. 

Du bør være forsigtig pga. risikoen for gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier som kan forekomme i storbyer som Bruxelles, Antwerpen og Gent.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer eller hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Få mere information om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være det i Danmark.

Det gælder især i de store byer, hvor trafikken kan være tæt og kaotisk i myldretiden.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Belgien, er du underlagt belgisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at ryge på lukkede steder med adgang for offentligheden (restauranter, caféer, hospitaler, administration m.v.).

I Belgien tales fransk, nederlandsk og tysk. De lokale myndigheder og befolkningen i storbyerne taler generelt engelsk.  I øvrige egne af Belgien er kendskab til engelsk begrænset.  

Se hjemmesiden for belgisk politi

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldig billedlegitimation. Du bør altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Belgien er generelt af god standard.

Læs mere på hjemmesiden for det belgiske sundhedsministerium og foreningen for belgiske hospitaler.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Belgien.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Belgien. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Belgien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Belgien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Belgiens ambassade i Danmark for yderligere information.

For mere information se hjemmesiden for det belgiske udenrigsministerium, ”Travel to Belgium”.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde en Dansk Sømands- og Udlandskirke i Belgien.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Belgien er senest opdateret den 15. oktober 2020 med oplysninger om lempede indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark i afsnittet Generel anbefaling. Sikkerhedsniveauet for hele landet forbliver orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser), fordi Belgien fortsat ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Kort over Belgien

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning