Spring til indhold

OBS (29.10.2020 17:13)

ESTLAND/JÕGEVA MAAKOND: Hvis du rejser til Jõgeva Maakond i Estland, bør du grundet høje smittetal være særligt opmærksom på vores rejseråd i en tid med COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Du opfordres også til at blive testet for COVID-19 ved hjemkomst til Danmark. Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres du til at lade dig teste efter hjemkomst, hvis du er på rejse i en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Læs mere om smittetal hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-paa-regionsniveau

OBS (22.10.2020 16:29)

ESTLAND/IDA-VIRU MAAKOND: Hvis du rejser til Ida-Viru Maakond i Estland, bør du grundet høje smittetal være særligt opmærksom på vores rejseråd i en tid med COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Du opfordres også til at blive testet for COVID-19 ved hjemkomst til Danmark. Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres du til at lade dig teste efter hjemkomst, hvis du er på rejse i en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Læs mere om smittetal hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-paa-regionsniveau

OBS (17.08.2020 00:04)

ESTLAND: Rejsevejledningen for Estland er opdateret: Estland opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, men vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Estland, fordi der er indført 14 dages hjemmekarantæne for personer, der rejser til Estland fra Danmark. Hvis du allerede nu opholder dig i Estland, kan du blive i Estland. Hvis du fremover vælger at rejse til Estland, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Tallinn har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Estland: https://estland.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/ Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Du bør også følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Hvis du kommer hjem fra en rejse til Estland, opfordres du ikke til at blive hjemme i 14 dage, fordi Estland opfylder kriterierne for lave smittetal. Læs mere hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande Læs rejsevejledning for Estland: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/estland

Rejsevejledning - Estland

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 18.08.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Estland, fordi der er 14 dages hjemmekarantæne for personer, der rejser til Estland fra Danmark.

Hvis du vælger at rejse til Estland, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Tallinn har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Estland, herunder karantænereglerne. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Estland via den danske ambassade i Tallinn, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres omfattende restriktioner i Estland, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning. 

Risiko for terror

Estland har ikke oplevet terrorangreb.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange turister.

Du bør derfor være særlig forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

For mere information, se hjemmesiden for estisk politi

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Estland er forholdsvis lav. Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier sker især i storbyer som fx Tallin, og steder, hvor der er mange turister.

Vær særligt opmærksom, hvis du kører med offentlig transport. 

Biler med udenlandske nummerplader og lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter som fx pas eller værdigenstande i bilen.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis de benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Få mere information om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

For mere information, se hjemmesiden for estisk politi.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav. Der er risiko for snestorm om vinteren. Der er risiko for oversvømmelser i foråret (marts til maj).

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer Se også den lokale vejrudsigt.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken. Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.  

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Estland, er du underlagt estisk lovgivning.

Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

I Estland tales estisk og russisk. De lokale myndigheder og befolkningen taler og forstår ofte engelsk.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dobbelt dansk-estisk statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Estland, hvis Estland ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Estland er generelt af god standard. Der findes privathospitaler i større byer. 

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Estland.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Estland. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade i Estland.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødssituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Estland under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Estlands Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Estland er senest opdateret den 18. august 2020  med redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændring i sikkerhedsniveauet.

Kort over Estland

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning