Spring til indhold

OBS (25.03.2020 11:23)

TRANSIT VIA THAILAND: Midlertidig ”Fit to Fly” sundhedserklæring uden Covid19-test VIGTIG INFORMATION Thailands myndigheder har midlertidigt lempet kravet om en sundhedserklæring ved rejser med transit/mellemlanding via Thailand fra andre lande. Fra den 25. til 31. marts skal rejsende, der mellemlander i Thailand, blot medbringe en ”Fit to Fly” sundhedserklæring. Det betyder, at en egentlig COVID19-test ikke er nødvendig. Myndighederne har en skabelon, som kan findes her: https://ddc.moph.go.th/viralpneumonia/file/guidelines/G23.pdf Du kan læse mere om den midlertidige lempelse på den danske ambassade i Bangkoks hjemmeside: https://thailand.um.dk/da/ Der er fortsat ikke restriktioner for udrejse fra Thailand til Danmark, men bliver stadig færre forbindelser til Skandinavien og Europa. Er du kommet hjem til Danmark, vil vi bede dig om at framelde dig Danskerlisten i vores app Rejseklar.

OBS (22.03.2020 22:40)

FILIPPINERNE: Udenrigsministeriet har taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor danskere i udlandet kan finde og hjælpe hinanden. Mange fastboende har tilbudt hjælp – har du som rejsende brug for hjælp? Så skriv i gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt/ Initiativet er et supplement til Udenrigsministeriets arbejde for at hjælpe strandede danskere i hele verden, en indsats som vi selvfølgelig fortsætter på højtryk.

OBS (18.03.2020 11:49)

FILIPPINERNE: De filippinske myndigheder har nu offentliggjort, at udenlandske statsborgere som en undtagelse til det generelle udrejseforbud alligevel kan forlade landet når som helst mellem 18. marts og 15. april. Udenrigsministeriets anbefaling er, at du forsøger at komme til Danmark snarest muligt. Har du flybillet ud af Clark eller Manila, kan du tage i lufthavnen op til 24 timer før afrejse. Du skal kunne vise gyldig flybillet ved evt. checkpoints. Kører du med chauffør, skal denne ligeledes kunne forevise en papirkopi af din billet. Udrejse fra den internationale lufthavn i Cebu er i princippet fortsat mulig, men hold dig orienteret om udgangsforbud i forhold til mulighederne for at nå frem til lufthavnen. Udgangsforbuddet betyder, at du ikke må tage i lufthavnen, før du har en gyldig billet, og at du ikke må tage til lufthavnen tidligere end 24 timer før flyafgangen.

OBS (17.03.2020 20:01)

FILIPPINERNE: Fremover har det ikke længere betydning, om du rejser hjem fra et orange eller rødt område, idet alle borgere i Danmark der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Udenrigsministeriets hidtidige opdeling af verden i røde og orange områder fastfryses derfor nu og indtil videre frem til den 13. april 2020. Flere lande indfører fortsat omfattende tiltag, der i stigende grad omfatter både indrejse- og udrejserestriktioner. Det kan besværliggøre dine hjemrejsemuligheder i den kommende tid. Vi opdaterer løbende med nye lokale tiltag og ændringer i rejserestriktioner på ambassadernes respektive hjemmesider. Læs mere her: https://um.dk/da/om-os/kontakt/find-os-i-verden/ Udenrigsministeriet opfordrer derfor danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at tage hjem, så snart det er muligt i tæt dialog med rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Når du rejser hjem, bør du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til befolkningen vedr. symptomer på COVID-19 Læs mere her: https://www.sst.dk/corona Medarbejdere, der varetager kritiske funktioner i sundhedssektoren, ældre- og plejesektoren eller området for socialt udsatte, og som vender tilbage fra en udlandsrejse, kan kontakte deres arbejdsgiver med henblik på aftale nærmere vilkår for tilbagevenden til arbejde. Læs mere her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/rejsende-der-vender-hjem-fra-udlandet

Rejsevejledning - Filippinerne

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 21.03.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet undtagen områderne i den røde bjælke nedenfor

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Vi fraråder alle rejser til:

Den vestlige del af Mindanao (provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental og Zamboanga-halvøen). 
Hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden, herunder Filippinerne. Det gør vi, fordi mange lande i øjeblikket indfører omfattende restriktioner med kort varsel for at forebygge smittespredning med coronavirus/COVID-19. Restriktioner omfatter i flere lande ind- og udrejserestriktioner, udgangsforbud o. lign.

Den danske ambassade i Manila har de seneste oplysninger på sin hjemmeside om myndighedernes restriktioner i Filippinerne og mulighederne for at rejse hjem til Danmark. Flere fly-, færge-, bus-, og togforbindelser bliver aflyst eller indstillet. Det kan gøre det meget svært at komme hjem til Danmark. Ambassadens hjemmeside opdateres løbende.

Alle danskere, der i øjeblikket rejser i udlandet og ønsker at komme hjem, opfordres derfor til at gøre det nu. Du bør undersøge mulighederne for at udrejse i dialog med dit rejse-, fly- og/eller forsikringsselskab.

Denne opfordring gælder ikke for danskere, der er fastboende i udlandet. Har du din hverdag i udlandet, er opfordringen, at du følger anbefalinger og anvisninger fra lokale myndigheder.

Du bør følge de lokale myndigheders anvisninger og løbende holde dig opdateret om udviklingen via ambassadens hjemmeside, de lokale myndigheder og nyhedsmedier.

Danske grænser vil ikke blive lukket for danske statsborgere eller andre personer, der bor i Danmark.

Du bør følge Sundhedsstyrelsens råd. Du kan også læse mere om udviklingen i COVID-19 i udlandet hos Statens Serum Institut.

Du kan læse mere om danske myndigheders tiltag på www.coronasmitte.dk.

 
Hvis du rejser til Filippinerne, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror og kidnapning.

Der er undtagelsestilstand på hele øen Mindanao, og du bør have helt særlige grunde til at besøge området.

Vi fraråder alle rejser til den vestlige del af øen Mindanao pga. høj risiko for terror og voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og lokale oprørsgrupper. Det gælder provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental og Zamboanga-halvøen. Det gælder også hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terrorangreb overalt i Filippinerne, herunder i Manila. En række islamiske terrorgrupper og andre militante oprørsgrupper er aktive.

Terrorrisikoen er dog høj i den centrale, sydlige og vestlige del af øen Mindanao. Det gælder provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental, Zamboanga-halvøen og hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.

I maj 2017 og i april 2016 blev et antal mennesker dræbt ved eksplosioner i Quiapo, Manila. I december 2016 blev over 30 mennesker såret under en eksplosion ved en boksekamp i Hilongos, Leyte (Visayas). I november 2016 blev en sprængladning fundet tæt ved den amerikanske ambassade i Manila. Ingen kom noget til.

Mindanao: I december 2016 fandt en eksplosion sted i Aleosan, North Cotabato, hvor seks mennesker blev såret. I september 2016 sprang en bombe på et marked i Davao. Der var mindst 12 dræbte.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. vestlige turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald sker, især i store byer som fx Manila.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som fx pas og flybilletter. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der er blevet tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Der er risiko for kidnapning af vesterlændinge over alt i Filippinerne. Det gælder især i den sydlige del af landet: Øerne i Sulu Havet, fx Mindanao og Palawan, og i det centrale Visayas, fx øerne Siquijor, Dumaguete, Cebu og Bohol. Kidnapninger kan bl.a. ske fra ferieresorts og dykkersteder. De udføres både af terrorister og andre kriminelle grupper og kan koste livet.

Hvis du vælger at rejse til disse områder, bør du holde dig opdateret om situationen via nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Der er høj risiko for pirateri for sejlere i filippinske farvande, især i Sulu Havet. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Få mere information om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Hvis du deltager i en demonstration, kan du risikere at blive anholdt og deporteret.

Der er undtagelsestilstand på hele øen Mindanao. Det betyder fx, at du kan se politi/militær i gaderne og opleve øget kontrol ved indgange til turistattraktioner osv. Det er vigtigt, at du altid har gyldigt billed-ID på dig.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Hvis du beslutter dig for at rejse til områder, hvortil vi fraråder rejser, opfordrer vi dig kraftigt til at få professionel rådgivning om sikkerhed. Det kan fx være fra et sikkerhedsfirma.

I det sydlige Filippinerne har ambassaden meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation.

Naturkatastrofer

Der er risiko for tyfoner i Filippinerne i perioden juni - december.

Filippinerne rammes jævnligt af jordskælv og vulkanudbrud. Læs mere på hjemmesiden for  Philippine Institute of Volcanology and Seismology.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Vejrudsigt findes på hjemmesiden for det filippinske meteorologiske institut.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt.

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport. Der er risiko for tyveri og røveri i busser i de større byer. Det gælder også i ”jeepneys” fx i Manila og Cebu.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, bestilt enten fra officielle taxaholdepladser, et hotel eller et taxaselskab. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør heller ikke tage en taxa, hvor der er passagerer med, som du ikke kender. Du kan risikere at blive udsat for røveri og ekspreskidnapning.

Benyt kun anerkendte selskaber hvis du rejser med langtursbusser, færger og passagerbåde. Ofte er sikkerheden ikke i orden, og fx redningsudstyr mangler. Der kan ske alvorlige ulykker.

Det kan være risikabelt at rejse med indenrigsfly. Der sker mange ulykker. Hvis du skal rejse med et lokalt filippinsk flyselskab, kan du finde en oversigt over seneste uheld.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Filippinerne, er du underlagt filippinsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i meget små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

Rygning er er kun tilladt på offentlige steder, hvis det er markeret med skilte. 

Filippinerne er generelt et tolerant land for LGBT rejsende. Homoseksualitet er ikke ulovligt.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-filippinsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Filippinerne, hvis Filippinerne ikke går med til det.

Hvis du har dansk-filippinsk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Filippinerne, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de filippinske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldig billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Filippinerne kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Filippinerne.

Danskere i Filippinerne er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Filippinerne.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Filippinerne under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Filippinernes Ambassade i København,  der dækker Danmark for yderligere information.

Dato for seneste opdatering 

Rejsevejledningen for hele verden er senest opdateret den 21. marts 2020, herunder for Filippinerne. Det er foretaget substantielle ændringer i afsnittet Generel anbefaling. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

Kort over Filippinerne

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning