Spring til indhold

OBS (30.03.2020 09:22)

INDIEN: Hvis du har billetter til Finnairs afgange d. 1. april fra Goa eller d. 2. april fra New Delhi til Helsinki, skal du sørge for at læse følgende vigtige information om bl.a. visumkrav og krav til forbindelse videre fra Finland på ambassadens hjemmeside: https://indien.um.dk/da/rejse-og-ophold/information-om-coronavirus-covid-19-i-indien/finnair-fly/ Det er bl.a. en forudsætning for at kunne boarde flyene, at du har booket en billet videre ud af Finland.

OBS (29.03.2020 18:13)

INDIEN: Finland i samarbejde med Finnair sender to særfly til Indien for at hente deres statsborgere. Det er muligt for danskere at booke til de følgende afgange: Fra Goa til Helsinki d. 1. april med afgang kl. 07.45. Fra New Delhi til Helsinki d. 2. april med afgang kl. 09.45. Der skal bookes og betales online på www.finnair.com. Vær opmærksom på, at det vil være muligt for andre EU-statsborgere at booke fra 30.03.2020 kl. 08.00 (lokal indisk tid). Du skal selv sørge for den videre transport fra Helsinki til Danmark.

OBS (25.03.2020 14:18)

INDIEN: Udgangsforbud indført i hele Indien fra i dag (midnat) og tre uger frem. Udenrigsministeriet arbejder på at formidle og udnytte de udrejsemuligheder for strandede danskere i Indien, der måtte opstå. Hvis du opholder dig i Indien og ønsker at komme hjem til Danmark, har vi derfor brug for at høre fra dig – også selvom du tidligere har været i kontakt med Udenrigsministeriet eller ambassaden i New Delhi. For at kunne hjælpe dig, har vi hurtigst muligt brug for præcise oplysninger om: 1. Dit fulde navn 2. Køn 3. Fødselsdato 4. CPR-nummer 5. Pasnummer 6. Nationalitet 7. Dato for hvornår dit pas er udstedt 8. Dato for hvornår dit pas udløber 9. Adresse 10. Mobiltelefonnummer 11. E-mail adresse 12. Rejseforsikring 13. Hvor befinder du dig? Er du i Delhi eller et andet sted? 13. Er I en gruppe/familie sammen? Antal? Hvis I rejser flere sammen har vi brug for ovenstående oplysninger på jer alle. Send oplysningerne i samme nummererede punktform i en e-mail til coronaasien@um.dk Du kan derudover også kontakte ambassaden i New Delhi på + 91 (011) 4209 0751 eller delambconsular@um.dk . Læs mere hos ambassaden i New Delhi’s hjemmeside: www.indien.um.dk og på Ambassadens Facebook side ”Embassy of Denmark in India”. Hvis du har forladt Indien og er tilmeldt Danskerlisten, vil vi bede dig om at framelde dig i vores app ’Rejseklar’.

OBS (22.03.2020 22:20)

INDIEN: Udenrigsministeriet har taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor danskere i udlandet kan finde og hjælpe hinanden. Mange fastboende har tilbudt hjælp – har du som rejsende brug for hjælp? Så skriv i gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt/ Initiativet er et supplement til Udenrigsministeriets arbejde for at hjælpe strandede danskere i hele verden, en indsats som vi selvfølgelig fortsætter på højtryk.

OBS (17.03.2020 19:15)

INDIEN: Fremover har det ikke længere betydning, om du rejser hjem fra et orange eller rødt område, idet alle borgere i Danmark der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Udenrigsministeriets hidtidige opdeling af verden i røde og orange områder fastfryses derfor nu og indtil videre frem til den 13. april 2020. Flere lande indfører fortsat omfattende tiltag, der i stigende grad omfatter både indrejse- og udrejserestriktioner. Det kan besværliggøre dine hjemrejsemuligheder i den kommende tid. Vi opdaterer løbende med nye lokale tiltag og ændringer i rejserestriktioner på ambassadernes respektive hjemmesider. Læs mere her: https://um.dk/da/om-os/kontakt/find-os-i-verden/ Udenrigsministeriet opfordrer derfor danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at tage hjem, så snart det er muligt i tæt dialog med rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Når du rejser hjem, bør du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til befolkningen vedr. symptomer på COVID-19 Læs mere her: https://www.sst.dk/corona Medarbejdere, der varetager kritiske funktioner i sundhedssektoren, ældre- og plejesektoren eller området for socialt udsatte, og som vender tilbage fra en udlandsrejse, kan kontakte deres arbejdsgiver med henblik på aftale nærmere vilkår for tilbagevenden til arbejde. Læs mere her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/rejsende-der-vender-hjem-fra-udlandet

Rejsevejledning - Indien

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 21.03.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet undtagen områderne i den røde bjælke nedenfor

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Vi fraråder alle rejser til:

Unionsterritoriet Jammu & Kashmir. Desuden grænseområderne til Pakistan undtagen Wagah-grænseovergangen og byerne Amritsar og Jaisalmer, som er i orange kategori.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden, herunder Indien. Det gør vi, fordi mange lande i øjeblikket indfører omfattende restriktioner med kort varsel for at forebygge smittespredning med coronavirus/COVID-19. Restriktioner omfatter i flere lande ind- og udrejserestriktioner, udgangsforbud o. lign.

Den danske ambassade i New Delhi har de seneste oplysninger på sin hjemmeside om myndighedernes restriktioner i Indien og mulighederne for at rejse hjem til Danmark. Flere fly-, færge-, bus-, og togforbindelser bliver aflyst eller indstillet. Det kan gøre det meget svært at komme hjem til Danmark. Ambassadens hjemmeside opdateres løbende.

Alle danskere, der i øjeblikket rejser i udlandet og ønsker at komme hjem, opfordres derfor til at gøre det nu. Du bør undersøge mulighederne for at udrejse i dialog med dit rejse-, fly- og/eller forsikringsselskab.

Denne opfordring gælder ikke for danskere, der er fastboende i udlandet. Har du din hverdag i udlandet, er opfordringen, at du følger anbefalinger og anvisninger fra lokale myndigheder.

Du bør følge de lokale myndigheders anvisninger og løbende holde dig opdateret om udviklingen via ambassadens hjemmeside, de lokale myndigheder og nyhedsmedier.

Danske grænser vil ikke blive lukket for danske statsborgere eller andre personer, der bor i Danmark.

Du bør følge Sundhedsstyrelsens råd. Du kan også læse mere om udviklingen i COVID-19 i udlandet hos Statens Serum Institut.

Du kan læse mere om danske myndigheders tiltag på www.coronasmitte.dk.

I delstaterne Manipur og Tripura er der risiko for røveri, kidnapning, terror og voldelige uroligheder. Risiciene er så alvorlige, at du bør have helt særlige grunde til at rejse dertil.

På grund af en meget høj sikkerhedsrisiko fraråder vi alle rejser til unionsterritoriet Jammu & Kashmir, hvor der er risiko for væbnede sammenstød mellem islamistiske og andre militante grupper, terror, voldelige uroligheder og kidnapning. Desuden fraråder vi alle rejser til grænseområderne til Pakistan med undtagelse af Wagah-grænseovergangen og byerne Amritsar og Jaisalmer. Der er risiko for væbnede sammenstød på tværs af grænsen, terror og voldelige uroligheder. Der er landminer i området.

Hvis du vælger at rejse til disse områder, bør du på forhånd søge professionel rådgivning.

Ambassaden har meget begrænsede muligheder for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation i de områder, vi fraråder alle rejser til.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Indien. Det gælder også mod vestlige turister.

I de senere år har der været en lang række terrorangreb i Indien, især i de områder, hvortil vi fraråder rejser. Angrebene har været rettet mod sikkerhedsmyndigheder, hoteller og trafikknudepunkter. Andre steder, der besøges af mange mennesker, vil også kunne være mål for angreb, fx markeder, turistattraktioner og offentlige bygninger.

Myndighederne har gjort en indsats for at øge sikkerheden. Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. vestlige turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, religiøse samlingssteder, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. Lomme- og tasketyverier, røverier og voldelige overfald sker især i de store byer og på turiststeder. Tasketyverier sker ofte fra forbikørende motorcykler. Du kan risikere at blive slæbt med hen ad gaden og komme til skade, hvis du ikke giver slip.

Vær meget opmærksom hvis du kører med offentlig transport.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre genstande af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem sikkert, fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone eller pc fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

Seksuelle overgreb og sexchikane mod kvinder er stigende og kan ske overalt, også på steder, hvor der er mange mennesker, fx turister. Kvinder bør derfor aldrig færdes alene på øde steder.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der er blevet tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Hvis du benytter WiFi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb, demonstrationer, religiøse processioner og andre begivenheder, hvor mange mennesker er samlet. De kan udvikle sig voldeligt. Sammenstød mellem forskellige politiske og religiøse grupper sker ofte. Det kan fx være pga. valg eller andre nationale eller internationale begivenheder.

Indiens anspændte forhold til Pakistan kan også give anledning til uroligheder og demonstrationer over hele landet.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Se fx hjemmesiden for Times of India.

Naturkatastrofer

Monsunregnen kan være voldsom i store dele af Indien i perioden fra juni til oktober. Ved kyster og i bjergrige dele af landet er der risiko for oversvømmelser. Regnen kan også udløse jordskred, især i den nord- og nordøstlige del af landet.

Der er risiko for cykloner og tyfoner ud for Indiens østkyst i perioden fra september til december.

Der er risiko for jordskælv i dele af Indien, især nær Himalaya bjergene.

Myndighedernes kapacitet til at håndtere en større katastrofe er begrænset.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger og tage advarsler om naturkatastrofer alvorligt.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Vejrudsigt findes på hjemmesiden for Indian Meteorological Department.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de større byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Vejene er i dårlig stand, og mange bilister har hverken kørekort eller forsikring. Du kan ikke altid regne med, at færdselsregler bliver overholdt. Der sker mange ulykker.

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Busser, tog, færger og passagerbåde er ofte indblandet i ulykker. Benyt kun anerkendte selskaber hvis du rejser med langtursbusser, færger og passagerbåde. Ofte er sikkerheden ikke i orden, og fx redningsudstyr mangler.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer bestilt enten fra officielle taxaholdepladser, et hotel eller et taxaselskab. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Kvinder bør undgå at køre alene i offentlig transport og taxa pga. risiko for overgreb, især efter mørkets frembrud.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Indien, er du underlagt indisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. Der er dødsstraf i Indien for mange forbrydelser.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

I visse stater/ved bestemte højtider kan det være forbudt at drikke alkohol. Spørg din rejsearrangør eller på dit hotel, hvad der gælder lokalt.

Homoseksualitet er for nyligt blevet afkriminaliseret. Vær dog opmærksom på at det fortsat kan være socialt uacceptabelt. For at undgå chikane, bør homoseksuelle undgå fysiske kærtegn på offentlige steder.

Indien er et konservativt land, hvad angår påklædning. Kvinder bør følge skik og brug, når de opholder sig på offentlige steder. Hvis du besøger religiøse helligdomme, bør du klæde dig respektfuldt – dette gælder både kvinder og mænd.

Besiddelse og brug af satellittelefoner er ulovligt. Overtrædelse af forbuddet er strafbart.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-indisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Indien, hvis Indien ikke går med til det.

Du skal være opmærksom på, at du som dansk-indisk statsborger i Indien vil blive betragtet som indisk statsborger, da Indien ikke anerkender dobbelt statsborgerskab. Den danske ambassade har derfor meget begrænset mulighed for at hjælpe dig.

Hvis du har dansk-indisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Indien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de indiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldig billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

For rejser til områderne Sikkim, Arunachal Pradesh samt Andaman og Nicobar-øerne skal man have en særlig tilladelse fra myndighederne. Du bør ansøge om tilladelse minimum 8 uger før planlagt rejsedato. 

Læs mere om pas- og visumregler

Indien har suspenderet samtlige visa. De lokale myndigheder kan implementere nye tiltag med kort varsel. Læs mere her.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Luftkvaliteten i indiske storbyer er generelt meget dårlig. Når det er værst, bør du holde dig indenfor. Læs mere om luftkvalitetsmålinger.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Indien kan være af ringe standard, især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i de større byer.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset.

Vær opmærksom på at de indiske myndigheder har svært ved at udføre redningsopgaver i bjergområder. De kommercielle redningstjenester opererer ikke over 3000 meters højde eller i grænseområder, hvor kun myndighederne må udføre redningsopgaver. Hvis du skal på bjergbestigning eller trekking, bør du sikre dig, at din rejseforsikring dækker redning der, hvor du skal hen.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Indien.

I Indien er du hverken dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Indien på ambassadens hjemmeside.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Indien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Indiens Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for hele verden er senest opdateret den 21. marts 2020, herunder for Indien. Det er foretaget substantielle ændringer i afsnittet Generel anbefaling. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

Kort over Indien

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning