Spring til indhold

OBS (26.06.2020 18:39)

IRLAND: Rejsevejledningen for Irland er opdateret: Irland opfylder kriterierne for lave smittetal i den nye model for rejsevejledningerne, men vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland, fordi der er 14 dages hjemmekarantæne for personer, der rejser til Irland fra udlandet. Hvis du vælger at rejse til Irland, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Dublin har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Irland, herunder karantænereglerne: https://irland.um.dk/da/rejse-og-ophold/coronavirus-covid19/ Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Du bør også følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Hvis du kommer hjem fra en rejse til Irland, opfordres du ikke længere til at blive hjemme i 14 dage, fordi Irland opfylder kriterierne for lave smittetal. Læs mere hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

Rejsevejledning - Irland

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 29.06.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Irland, fordi der er 14 dages hjemmekarantæne for personer, der rejser til Irland fra udlandet.

Hvis du vælger at rejse til Irland, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Dublin har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Irland, herunder karantænereglerne. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Irland via den danske ambassade i Dublin, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres omfattende restriktioner i Irland, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Risiko for terror

Irland har ikke oplevet terrorangreb i nyere tid.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndighedernes bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Irland er forholdsvis lav.

Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyveri finder sted, især i visse områder af Dublin.

Enkelte områder af Dublin er påvirket af bandekriminalitet med tilfælde af skyderier.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

The Irish Tourist Assistance Service” (ITAS) bistår turister, der er blevet udsat for kriminalitet under deres ophold i Irland. Servicen er gratis.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.  

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Efter kraftigt regnvejr eller skybrud kan der være risiko for lokale oversvømmelser i dele af landet.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Følg også den lokale vejrudsigt.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være i Danmark. Bemærk at der er venstrekørsel i Irland.

Vær opmærksom når du kører på de mindre veje på landet. Vejene kan være smalle og ujævne med farlige sving og høj fart.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. 

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Irland, er du underlagt irsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at ryge på restauranter, barer, hoteller og arbejdspladser.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-irsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Irland, hvis Irland ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billede-ID.

Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Se også hjemmesiden for de irske sundhedsmyndigheder.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Irland.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Irland. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Irland.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Irland under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Irlands ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Irland er senest opdateret den 29. juni 2020 med redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

Kort over Irland

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning