Spring til indhold

OBS (15.10.2020 16:16)

LIECHTENSTEIN: Rejsevejledningen for Liechtenstein er opdateret: Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Liechtenstein, fordi Liechtenstein ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Du kan læse mere hos Statens Serum Institut: https://bit.ly/352sTTB Hvis du allerede i dag opholder dig i Liechtenstein, kan du blive i Liechtenstein, indtil din ferie er slut. Du bør dog være særligt opmærksom på at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://bit.ly/3lObSU1 Du bør derudover lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst, men du opfordres ikke til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage. Den danske ambassade i Berlin (der dækker Liechtenstein) har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Liechtenstein: https://bit.ly/3k0hlXz Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du fra i dag vælger at rejse til Liechtenstein, opfordres du kraftigt til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemkomst https://bit.ly/3ketDf7 Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser: https://bit.ly/3nSTEmb og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Midlertidig rejsevejledning - Liechtenstein

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 15.10.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Liechtenstein, fordi Liechtenstein ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Du kan læse mere hos Statens Serum Institut.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation. Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser. Den danske ambassade i Berlin (der dækker Liechtenstein) har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Liechtenstein. Hvis du vælger at rejse til Liechtenstein, bør du altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du udviser ekstra forsigtighed ved bl.a. at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19.

Hvis du rejser til Liechtenstein, bør du også orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Berlin (der dækker Liechtenstein)har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Liechtenstein. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Liechtenstein via den danske ambassade i Berlin (der dækker Liechtenstein), de lokale myndigheder og nyhedsmedierne. Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.  

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Liechtenstein.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Liechtenstein. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Der er ikke en dansk ambassade i Liechtenstein. Hvis du har akut brug for hjælp, kan du kontakte den danske ambassade i Berlin.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (+ 3392 1112), hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis situationen i Liechtenstein udvikler sig.

Mere information

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Liechtenstein er senest opdateret den 15. oktober 2020 med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som hæves fra gul (vær ekstra forsigtig) til orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser), fordi Liechtenstein ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling. 

Kort over Liechtenstein

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning