Spring til indhold

Midlertidig rejsevejledning - Luxembourg

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 17.07.2021 Gyldig: 20.09.2021

Vær ekstra forsigtig:

Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Hvis du rejser til Luxembourg, bør du være ekstra forsigtig pga. risiko for smitte. 

Læs om smittesituationen i Luxembourg på coronasmitte.dk.

Du bør læse om indrejserestriktioner, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Bruxelles (som dækker Luxembourg), da der kan være krav om fx COVID-19 test, vaccinedokumentation, udfyldning af formularer el.lign.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Du kan få svar på ofte stillede spørgsmål her.

Rejseklar og Danskerlisten

Du bør downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der sker større ændringer i indrejserestriktionerne, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Luxembourg. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Luxembourg. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Der er ikke en dansk ambassade i Luxembourg, men du kan kontakte den danske ambassade i Bruxelles eller konsulatet i Luxembourg.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (+ 3392 1112), hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis situationen i Luxembourg udvikler sig.

Mere information

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Luxembourg er senest opdateret den 17. juli 2021 med ændringer i afsnittet Generel anbefaling med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som hæves fra grøn (vær opmærksom) til gul (vær ekstra forsigtig). Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling. 

Kort over Luxembourg 

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning