Spring til indhold

Rejsevejledning - Maldiverne

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 15.10.2021 Gyldig: 18.10.2021

Vær ekstra forsigtig:

Hele landet. 

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

COVID-19 indrejseregler

Du bør læse om indrejseregler i Maldiverne på ambassaden i New Delhis hjemmeside under rejserestriktioner.

Generel anbefaling

Når du rejser til Maldiverne, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror. De fleste danskere har dog ingen problemer under besøg i landet.

Rejser i en tid med COVID-19

Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv. og ikke efter COVID-19 smittesituationen.

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden.

Du bør læse om indrejserestriktioner, karantæne- og testkrav kan findes hos den danske ambassade i New Delhi (som dækker Maldiverne) under 'rejserestriktioner'.
 
Undersøg om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser.
 
Som ikke-vaccineret kan du læse mere om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udlandsrejse på coronasmitte.dk. Bemærk at ikke-vaccinerede børn til og med 17 år, som rejser med deres færdigvaccinerede eller tidligere smittede forældre, er undtaget de danske indrejserestriktioner. 

Risiko for terror

Maldiverne har ikke oplevet terrorangreb i nyere tid, men de lokale myndigheder har i 2017/2018 afværget planlagte angreb i Maldiverne.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Maldiverne er forholdsvis lav.

Du bør være forsigtig pga. risikoen for lomme- og tasketyverier, især på hovedøen Malé.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Hold dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anvisninger.

Myndighedernes kapacitet til at håndtere en større katastrofe er begrænset.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Følg den lokale vejrudsigt.

National Disaster Management Center, Maldives.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være i Danmark.

Maldiverne består af flere øer. Transport sker med båd og vandflyvere. Almindelig biltrafik foregår hovedsagligt i hovedstaden Malé.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Maldiverne, er du underlagt maldivisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du risikerer, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Alkohol og pornografisk materiale må ikke indføres til Maldiverne. Alkohol må kun indtages på steder med alkohollicens.

Homoseksualitet er ulovligt og kan medføre hårde straffe. Undgå fysiske kærtegn i det offentlige rum.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-maldivisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær hjælp) over for Maldiverne, hvis Maldiverne ikke går med til det.

Hvis du har dansk-maldivisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Maldiverne, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de maldiviske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i dit pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID.

Du bør altid have dit pas/en kopi af dit pas på dig og have en kopi af dit pas/dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Maldiverne er af svingende/ringe standard. Der findes to sygehuse i hovedstaden Malé ud over privatklinikker. Det ene er det offentlige hospital Gandhi Memorial Hospital (IGMH), og det andet er privathospitalet Abduarahman Don Kaleyfan Hospital.

De fleste ø-resorts har en læge tilknyttet stedet, men det kan være op til flere timer væk fra hospitalsfaciliteterne på hovedøen Malé.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Maldiverne. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs mere om rejseforsikringer.

I Maldiverne er du hverken dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis. 

Kontakt

Danmark har ikke en ambassade i Maldiverne. Du kan i stedet kontakte den danske ambassade i Indien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Maldiverne under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Maldivernes ambassade for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Maldiverne er senest opdateret den 15. oktober 2021 med en ændring af sikkerhedsniveauet, som ikke længere farves på baggrund af COVID-19, men kun pga. sikkerhed ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling. 


Kort over Maldiverne

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning