Spring til indhold

Rejsevejledning - Mexico

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 08.11.2021 Gyldig: 18.01.2022

Vær ekstra forsigtig:

Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

COVID-19 indrejseregler

Du bør læse om indrejseregler i Mexico på ambassaden i Mexico Citys hjemmeside under 'rejserestriktioner'.

Generel anbefaling

Når du rejser til Mexico, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for kriminalitet.

I samtlige delstater, der grænser op til USA, og i delstaterne Sinaloa, Guerrero, Michoacán, Jalisco, Colima, Nayarít, Estado de México, Veracruz og Morelos sker der ofte voldelige sammenstød mellem kriminelle narkokarteller og lokale sikkerhedsmyndigheder.

Rejser i en tid med COVID-19

Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv., og ikke efter COVID-19 smittesituationen.

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden.

Du bør læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Mexico City under ’rejserestriktioner’.

Undersøg om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser.

Som ikke-vaccineret kan du læse mere om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udlandsrejse på coronasmitte.dk. Bemærk at ikke-vaccinerede børn til og med 17 år, som rejser med deres færdigvaccinerede eller tidligere smittede forældre, er undtaget de danske indrejserestriktioner.

Risiko for terror

Mexico har ikke oplevet terror i nyere tid.

Terrorister vil dog kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange turister. Du bør derfor være ekstra forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være meget forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald er udbredt i Mexico.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb. Ved populære turiststeder som Cancún og Acapulco er seksuelle overgreb i stigning.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Kortvarige kidnapninger (ekspreskidnapninger) er en risiko i de større byer. Offeret bliver tvunget til at hæve penge på sine kreditkort. Det kan også ske, at kidnapperne forlanger en løsesum af familien.

Hvis du bliver udsat for røveri, overfald eller kidnapning, bør du lade være med at gøre modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og på stoffer.

Undgå at opholde dig på øde steder fx på strande, ved ruiner eller i skovområder. Det gælder især, når det er mørkt.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt, og du kan risikere at blive fanget i vejspærringer.

Du bør være meget forsigtig, især hvis du rejser i de delstater, der grænser op til USA, og til delstaterne Sinaloa, Guerrero, Michoacán, Jalisco, Colima, Nayarít, Estado de México, Veracruz og Morelos.

Der sker ofte voldelige sammenstød mellem kriminelle narkokarteller, militæret og lokale sikkerhedsmyndigheder.

Du kan risikere at blive fanget i en krydsild, i vejspærringer eller du kan på andre måder blive ufrivilligt inddraget. Sammenstød kan også ske andre steder i landet, hvor kartellerne er aktive, f.eks. har der været episoder i turistområderne på Yucatan-halvøen relateret til interne opgør på bl.a. et hotel og en restaurant, hvorfor man bør udvise øget opmærksomhed. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv og vulkanudbrud i Mexico. Vulkanerne Popocatepetl og Fuego de Colima er aktive.

Fra juni til november kan orkaner ramme østkysten, bl.a. Yucatán halvøen og delstaten Veracruz. Tyfoner kan ramme vestkysten. Det kan føre til oversvømmelser.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken, især uden for i de store byer, hvor veje og biler kan være i dårlig stand. Nogle bilister har hverken kørekort eller forsikring, og du kan ikke regne med, at færdselsregler overholdes. Der sker mange alvorlige ulykker på motorveje og i bjergområder.

Kør altid med låste døre og oprullede vinduer både i byerne og på landet.

Du bør helt undgå transport uden for de større byer, når det er mørkt. Risikoen for trafikuheld er større, og du kan blive udsat for røveri. På landet er risikoen større ved kørsel på de gratis landeveje end på betalingsmotorvejene.

Hvis du kører med offentlig transport, skal du være opmærksom på risikoen for tyveri, fx i metroen i Mexico City. Der sker også af og til væbnede røverier i busser, men dog sjældent i 1. klasses langdistancebusser.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, bestilt enten fra officielle taxaholdepladser (sitios), et hotel eller et taxaselskab. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør heller ikke tage en taxa, hvor der er passagerer med, som du ikke kender. Du kan risikere at blive udsat for røveri og ekspreskidnapning.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Mexico, er du underlagt mexicansk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske og kan variere fra delstat til delstat. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af Mexico, før sagen er afgjort. Hvis du er indblandet i et trafikuheld, kan du risikere at blive tilbageholdt af politiet, mens sagen bliver undersøgt.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder. Du kan risikere anholdelse og bøde.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark. 

Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Mexico, hvis Mexico ikke går med til det. 

Hvis du har dansk-mexicansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Mexico, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de mexicanske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

 

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Mexico kan være af svingende standard, især uden for de store byer.

Der findes gode privathospitaler i større byer, fx Mexico City, Cancún, Guadalajara og Monterrey.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Mexico. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Mexico er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Mexico på ambassadens hjemmeside.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Mexico under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Mexicos ambassade i Danmark for yderligere information.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Mexico er senest opdateret den 8. november 2021 med en ændring i afsnittet Andre sikkerhedsrisici. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet. 


Kort over Mexico

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning