Spring til indhold

OBS (21.01.2021 23:45)

HELE VERDEN: Der er indført midlertidig flyveforbud fra De Forenede Arabiske Emirater (FAE) til Danmark fra og med torsdag d. 21. januar 2021 og til og med tirsdag d. 26. januar 2021. Rejsende fra eller via FAE bør kontakte deres flyselskab. Danskere bosiddende i FAE opfordres kraftigt til ikke at rejse til Danmark frem til den 7. februar, og til at følge de lokale myndigheders anvisninger. Derudover er det fra torsdag d. 21. januar 2021 og til og med tirsdag d. 26. januar 2021 ikke muligt at fremvise en negativ COVID-19-test foretaget i De Forenede Arabiske Emirater, da der er usikkerhed om testkvaliteten. Det gælder uanset, hvor du rejser fra. Læs mere her: https://bit.ly/39SaknB

OBS (20.01.2021 13:27)

HELE VERDEN: Vi fraråder fortsat alle rejser til hele verden (rød). Få svar på ofte stillede spørgsmål her: https://bit.ly/38BckRP Læs generelt om rejseråd, flyveforbud, testkrav og sundhedsanbefalinger her: https://bit.ly/3bC4zgr Læs mere om flyveforbuddet til Danmark her: https://bit.ly/3nGJweS Har du brug for vejledning om risiko for smittespredning, kan du kontakte COVID-19-opsporingen: https://bit.ly/3h7LOlP Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, kan du henvende dig til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller (+45) 33 92 11 12 hele døgnet.

Rejsevejledning - Nigeria

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 08.01.2021 Gyldig: 26.01.2021

Vi fraråder alle rejser til:

Hele landet pga. COVID-19.  Følgende områder frarådes ligeledes pga. en betydelig sikkerhedsrisiko: Nordlige og nordøstlige delstater Adamawa, Borno, Yobe, Gombe, Taraba, Plateau, Bauchi, Jigawa, Kano, Katsina, Kaduna, Zamfora, Sokoto, Kebbi, Niger og Kogi. Sydøstlige delstater Abia, Bayelsa, Delta, Akwa Ibom, Rivers og Cross Rivers.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle rejser til hele Nigeria for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Information om lokale restriktioner, karantæne- og testkrav kan findes hos den danske ambassade i Abuja

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.


Rejseklar og Danskerlisten

Du bør downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der sker større ændringer i indrejserestriktionerne, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.


Andre sikkerhedsrisici
Vi fraråder også alle ikke-nødvendige rejser til Nigeria, herunder Abuja, Lagos og Port Harcourt, på grund af en høj risiko for terrorangreb, voldelig kriminalitet og
kidnapninger. Udlændinge er blevet kidnappet på det seneste. Risiciene er så alvorlige, at du bør have helt særlige grunde til at besøge landet.

På grund af den meget høje terrorrisiko fraråder vi alle rejser til de nordlige og nordøstlige delstater Adamawa, Borno, Yobe, Gombe, Taraba, Plateau, Bauchi,
Jigawa, Kano, Katsina, Kaduna, Zamfora, Sokoto, Kebbi, Niger og Kogi. Der sker ofte terrorangreb med mange dræbte i de nordøstlige delstater.

På grund af den meget høje risiko for kriminalitet fraråder vi også alle rejser til de sydøstlige delstater Abia, Bayelsa, Delta, Akwa Ibom, Rivers og Cross Rivers.

Hvis du vælger at rejse til ovenstående områder, bør du på forhånd søge professionel rådgivning.

I det meste af Nigeria har ambassaden meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation.

 

Risiko for terror

Der er en høj risiko for terror i Nigeria.

Terrortruslen kommer især fra de militante islamistiske grupper Boko Haram og Islamisk Stat i Vestafrika.

Siden 2010 har grupperne gennemført meget voldsomme terrorangreb med mange dræbte i den nordlige og nordøstlige del af Nigeria.

Den nigerianske hærs indsats har svækket grupperne, men de har fortsat kapacitet til at slå til også i andre dele af Nigeria.

De seneste angreb omfatter et selvmordsbombeangreb i juni 2014 i Abuja, hvor mere end 20 mennesker blev dræbt.

I oktober 2015 var der bombeattentater på et marked og ved et trafikknudepunkt i Abuja med adskillige dræbte.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Du bør være meget forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan fx være ved regeringsbygninger, statsinstitutioner, internationale organisationer, religiøse samlingssteder, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Få mere information på hjemmesiden for Nigerias Nationale Politi (engelsk).

Kriminalitet

Der er en høj risiko for kriminalitet i Nigeria.

Risikoen for røverier, voldelige overfald, bilkapringer og kidnapninger er til stede overalt i Nigeria. 

Historisk set har risikoen for kidnapning været størst i den nordlige (Borno) og i den sydlige del (Niger Delta) af landet. Siden 2016 har antallet af kidnapninger været stigende og har bredt sig til hele landet. Kidnapninger er for den største dels vedkommende rettet mod nigerianske statsborgere, men kidnapninger af udlændinge sker jævnligt.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at kriminelle tilsætter bedøvende stoffer og begår overgreb.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder på grund af risikoen for tyveri og røveri.

Brug ikke hæveautomater på gaden på grund af risikoen for røveri.

Hvis du bliver udsat for røveri eller overfald, bør du lade være med at gøre modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden.

Efter mørkets frembrud bør du være ekstra forsigtig. Du bør ikke færdes ude efter mørkets frembrud.

Pirateri er en risiko for sejlere i området. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Der kan ske voldelige sammenstød mellem kvæghyrder og fastboende bønder. Vær opmærksom hvis du rejser i områder med vandrende kvæghjorde.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation i landet via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger. Det gælder også, når der udstedes lokale udgangsforbud.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav i Nigeria.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og færdselsregler overholdes ikke.
Der sker mange alvorlige ulykker, og antallet af trafikdræbte er højt.

Du bør altid køre med låste døre og oprullede vinduer. Du bør undgå kørsel, når det er mørkt. Undgå at tasker og andre værdigenstande er synlige på bilsædet, både når du kører, og når bilen holder parkeret.

Offentlig transport med bus og taxakørsel frarådes.

Det kan være risikabelt at rejse med indenrigsfly i Nigeria.

Hvis du skal rejse med indenrigsfly i Nigeria, kan du finde Nigerias sikkerhedsprofil hos Aviation Safety Network.

Der er flyselskaber fra Nigeria, som er på EU’s liste over flyselskaber, der ikke lever op til internationale sikkerhedsstandarder.

Indenrigsfly aflyses ofte i perioden fra november til marts på grund af støvstorme fra Sahara (”Harmattan”).

Du bør ankomme med fly til både Abuja og Lagos i dagslys.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Nigeria, er du underlagt nigeriansk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne er meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Homoseksualitet er forbudt ved lov og kan medføre fængselsstraf.

Det er forbudt at fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder og ved lufthavne, militære anlæg og offentlige bygninger (ministerier, politistationer, kirker og moskeer).

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-nigeriansk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Nigeria, hvis Nigeria ikke går med til det.

Hvis du har dansk-nigeriansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Nigeria, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de nigerianske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit pas eller en kopi af dit pas på dig. Vi anbefaler, at du har dit pas eller en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.


Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Vær opmærksom på, at der er krav om, at du ved ankomst til Nigeria skal kunne dokumentere, at du er vaccineret mod gul feber.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Nigeria kan være af ringe standard især uden for de større byer. Der findes enkelte gode privathospitaler i de større byer.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Nigeria. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Du bør sikre dig, at din forsikring også dækker hjemtransport til Danmark ved sygdom eller tilskadekomst.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Nigeria er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Nigeria.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Nigeria under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Nigerias ambassade for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Nigeria er senest opdateret den 8. januar 2021 med ændringer i afsnittet Generel anbefaling. Det overordnede sikkerhedsniveau er hævet til ’vi fraråder alle rejser til’.

Kort over Nigeria

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning