Spring til indhold

OBS (19.09.2020 00:06)

NORGE: Region Sjælland og Region Nordjylland er tilføjet til listen over regioner, hvor der er krav om 10 dages indrejsekarantæne til Norge. Derved gælder karantænepåbuddet nu alle rejsende fra Danmark og Færøerne. Personer som er bosat eller har opholdt sig minimum 10 dage inden indrejse til Norge i Grønland er ikke omfattet af karantænepåbuddet. Rejser du fra en lufthavn i Danmark, vil du dog alligevel blive pålagt indrejsekarantæne på 10 dage. Dette gælder uanset, hvor du har bopæl eller har opholdt dig inden indrejse. Hvis du rejser til Norge skal du kunne dokumentere ophold på et passende karantænested. I modsat fald kan de norske myndigheder nægte dig indrejse. Ophold i telt, campingvogn eller hytte på campingpladser, hvor man deler toilet, køkken eller andre rum/faciliteter med andre end dine nærmeste medrejsende, accepteres ikke af de norske myndigheder som et passende karantænested. Du bør forud for din rejse sætte dig meget grundigt ind i de norske karantæneregler på https://helsenorge.no/koronavirus/reise#Reisekarantene Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Den danske ambassade i Oslo har de seneste oplysninger: https://norge.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/

Rejsevejledning - Norge

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 19.09.2020

Vær ekstra forsigtig:

Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

 
Norge har 10 dages indrejsekarantæne for alle indrejsende fra Danmark og Færøerne.

Personer som er bosat eller har opholdt sig minimum 10 dage inden indrejse til Norge i Grønland er ikke omfattet af karantænepåbuddet.

Rejser du fra en lufthavn i Danmark, vil du dog alligevel blive pålagt indrejsekarantæne på 10 dage. Dette gælder uanset, hvor du har bopæl eller har opholdt dig inden indrejse til Norge. 

Hvis du rejser til Norge skal du kunne dokumentere ophold på et passende karantænested ved indrejse i Norge. I modsat fald kan de norske myndigheder nægte dig indrejse. Ophold i telt, campingvogn eller hytte på campingpladser, hvor man deler toilet, køkken eller andre rum/faciliteter med andre end dine nærmeste medrejsende, accepteres ikke af de norske myndigheder som et passende karantænested. Du bør forud for din rejse sætte dig meget grundigt ind i de norske karantæneregler.
 
Du bør også orientere dig om andre lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Oslo har de seneste oplysninger. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Norge via den danske ambassade i Oslo, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.
 
Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres yderligere, større restriktioner i Norge, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.
 
Hvis du rejser til Norge, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. Du udviser ekstra forsigtighed ved bl.a. at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19.
 
Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

 

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Norge.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

For mere information se hjemmesiden for den norske sikkerhedstjeneste.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Norge er forholdsvis lav.

Vær opmærksom på gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav. 

I bjergområder er der er risiko for stenskred. Der kan være risiko for laviner om vinteren.

Du bør altid holde dig opdateret om vejrsituationen, når du bevæger dig ud i naturen. Situationen kan hurtigt ændre sig, især i bjergområderne. Tag advarsler alvorligt.

Du kan  holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Find information om vejret i Norge. Hent vejr-appen ”YR” til din smartphone.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

For mere information se hjemmesiden for de norske beredskabsmyndigheder.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være i Danmark.

Om vinteren gælder særlige regler fx for kørsel med vinterdæk. For mere information se hjemmesiden for det norske vejvæsen.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Norge, er du underlagt norsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

Vær opmærksom på nultolerance for alkohol i trafikken.

Det er forbudt at ryge indendørs på restauranter og udesteder. De fleste steder har etablerede rygerum udendørs.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-norsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Norge, hvis Norge ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Norge er af god standard.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Norge.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Norge. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Du kan anvende dit gule sundhedskort i Norge sammen med billedlegitimation. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det gule sundhedskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Norge. 

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Norge under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Norges ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde en Dansk Sømands- og Udlandskirke i Norge.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Norge er senest opdateret den 19. september 2020 med information om, at Region Sjælland og Region Nordjylland tilføjes listen over regioner, hvor der er krav om karantæne. Ændringerne er foretaget i afsnittet Generel anbefaling. Der er ikke foretaget ændring af sikkerhedsniveauet.

Kort over Norge

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning