Spring til indhold

OBS (29.10.2020 18:58)

NORGE/OSLO: Hvis du rejser til Oslo i Norge, bør du grundet høje smittetal være særligt opmærksom på vores rejseråd i en tid med COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Du opfordres også til at blive testet for COVID-19 ved hjemkomst til Danmark. Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres du til at lade dig teste efter hjemkomst, hvis du er på rejse i en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Læs mere om smittetal hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

OBS (29.10.2020 16:06)

NORGE: Rejsevejledningen for Norge er opdateret: Norge opfylder fortsat kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, men vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Norge, fordi der er indført betydelige indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark. Der er krav om 10 dages karantæne for alle indrejsende fra Danmark og Færøerne. Muligheden for at teste sig ud af indrejsekarantæne for erhvervsrejsende fra Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Nordjylland bortfalder den 31. oktober 2020. Hvis man er erhvervsrejsende fra Region Syddanmark, Region Sjælland eller Færøerne kan man dog fortsat undtages fra karantænekravet under særlige betingelser. Læs mere via den danske ambassade i Oslo: https://norge.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/ Hvis du allerede nu opholder dig i Norge, kan du blive i Norge. Hvis du fremover vælger at rejse til Norge, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Oslo har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Norge: https://Norge.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/ Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Norge, opfordres du ikke til at blive hjemme i 14 dage, fordi Norge opfylder kriterierne for lave smittetal. Du bør også følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Læs mere hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande Læs rejsevejledningen for Norge: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/Norge

OBS (19.09.2020 00:06)

NORGE: Region Sjælland og Region Nordjylland er tilføjet til listen over regioner, hvor der er krav om 10 dages indrejsekarantæne til Norge. Derved gælder karantænepåbuddet nu alle rejsende fra Danmark og Færøerne. Personer som er bosat eller har opholdt sig minimum 10 dage inden indrejse til Norge i Grønland er ikke omfattet af karantænepåbuddet. Rejser du fra en lufthavn i Danmark, vil du dog alligevel blive pålagt indrejsekarantæne på 10 dage. Dette gælder uanset, hvor du har bopæl eller har opholdt dig inden indrejse. Hvis du rejser til Norge skal du kunne dokumentere ophold på et passende karantænested. I modsat fald kan de norske myndigheder nægte dig indrejse. Ophold i telt, campingvogn eller hytte på campingpladser, hvor man deler toilet, køkken eller andre rum/faciliteter med andre end dine nærmeste medrejsende, accepteres ikke af de norske myndigheder som et passende karantænested. Du bør forud for din rejse sætte dig meget grundigt ind i de norske karantæneregler på https://helsenorge.no/koronavirus/reise#Reisekarantene Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Den danske ambassade i Oslo har de seneste oplysninger: https://norge.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/

Rejsevejledning - Norge

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 29.10.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet. 

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Norge, fordi der er indført betydelige indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark.

Hvis du vælger at rejse til Norge, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Oslo har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Norge, herunder karantænereglerne. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. 

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Norge via den danske ambassade i Oslo, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.
 
Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres yderligere, større restriktioner i Norge, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.
 
Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. 
 
Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

 

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Norge.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

For mere information se hjemmesiden for den norske sikkerhedstjeneste.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Norge er forholdsvis lav.

Vær opmærksom på gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav. 

I bjergområder er der er risiko for stenskred. Der kan være risiko for laviner om vinteren.

Du bør altid holde dig opdateret om vejrsituationen, når du bevæger dig ud i naturen. Situationen kan hurtigt ændre sig, især i bjergområderne. Tag advarsler alvorligt.

Du kan  holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Find information om vejret i Norge. Hent vejr-appen ”YR” til din smartphone.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

For mere information se hjemmesiden for de norske beredskabsmyndigheder.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være i Danmark.

Om vinteren gælder særlige regler fx for kørsel med vinterdæk. For mere information se hjemmesiden for det norske vejvæsen.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Norge, er du underlagt norsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

Vær opmærksom på nultolerance for alkohol i trafikken.

Det er forbudt at ryge indendørs på restauranter og udesteder. De fleste steder har etablerede rygerum udendørs.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-norsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Norge, hvis Norge ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Norge er af god standard.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Norge.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Norge. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Du kan anvende dit gule sundhedskort i Norge sammen med billedlegitimation. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det gule sundhedskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Norge. 

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Norge under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Norges ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde en Dansk Sømands- og Udlandskirke i Norge.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Norge er senest opdateret d. 29. oktober 2020 med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som hæves fra gul (vær ekstra forsigtig) til orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser), fordi der er indført betydelige indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling.

Kort over Norge

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning