Spring til indhold

OBS (26.06.2020 15:06)

ØSTRIG: Rejsevejledningen for Østrig er opdateret: Hvis du rejser til Østrig, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. Du udviser ekstra forsigtighed ved bl.a. at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Hvis du rejser til Østrig, bør du også orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Wien har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Østrig: https://oestrig.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/ Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Østrig, opfordres du ikke længere til at blive hjemme i 14 dage.

Rejsevejledning - Østrig

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 26.06.2020

Vær ekstra forsigtig:

Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Hvis du rejser til Østrig, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. 

Du udviser ekstra forsigtighed ved bl.a. at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19.

Hvis du rejser til Østrig, bør du også orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Wien har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Østrig. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Østrig via den danske ambassade i Wien, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres omfattende restriktioner i Østrig, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.  

Risiko for terror

Østrig har ikke oplevet terrorangreb i nyere tid.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer. 

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Østrig er forholdsvis lav.

Du bør dog være opmærksom pga. risikoen for lomme-, taske- og/eller tricktyveri.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Der er dog risiko for laviner i bjergområderne om vinteren. I de varmeste sommermåneder, særligt i juli og august, kan der være risiko for skovbrande, ligesom der kan være risiko for oversvømmelser og mudderskred i perioder med kraftig regn.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Følg også den lokale vejrudsigt.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være det i Danmark.

Oplysninger om trafikforhold i Østrig.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Østrig, er du underlagt østrigsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt. 

Vær opmærksom på at visse former for medicin og visse fødevarer anses som narkotika. Læs mere her.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har et dansk-østrigsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelsen (konsulær bistand) over for Østrig, hvis Østrig ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Østrig er generelt af god standard.

Se også de lokale myndigheders vejledning til rejsende.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Østrig.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Østrig. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvis du planlægger aktiviteter i bjergene, skal du være opmærksom på, at der kan være meget store udgifter forbundet med redning ved ulykker. Det er vigtigt at undersøge, om din forsikring dækker den slags omkostninger. 

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Østrig.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Østrig under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Østrigs ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde den Dansk Sømands- og Udlandskirke i Østrig.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Østrig er senest opdateret den 26. juni 2020 med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som sænkes fra orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser) til gul (vær ekstra forsigtig). Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling.

Kort over Østrig

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning