Spring til indhold

OBS (09.04.2020 04:32)

PAKISTAN: Kære dansker/strandet i Pakistan. PIA arrangerer fly fra Islamabad til København fredag d. 10. april kl. 11.00 (PK751). Kommerciel booking åbner torsdag den 9. april kl. 12.00 PK-tid. Der vil med stor sandsynlighed ikke afgå flere fly fra Pakistan til København i den kommende periode. Vi vil opfordre dig til at booke billet på dette fly, hvis du vil til Danmark i den kommende tid. Du kan booke direkte hos PIA, så længe der er ledige billetter. Vi kan ikke garantere billetter til alle. Hvis du er udrejst fra Pakistan og er tilmeldt Danskerlisten, beder vi dig framelde dig i vores app Rejseklar.

OBS (09.04.2020 04:00)

PAKISTAN: Kære dansker/strandet i Pakistan. PIA arrangerer fly fra Islamabad til København fredag d. 10. april kl. 11.00 (PK751). Kommerciel booking åbner torsdag den 9. april kl. 12.00 PK-tid. Der vil med stor sandsynlighed ikke afgå flere fly fra Pakistan til København i den kommende periode. Vi vil opfordre dig til at booke billet på dette fly, hvis du vil til Danmark i den kommende tid. Du kan booke direkte hos PIA, så længe der er ledige billetter. Vi kan ikke garantere billetter til alle. Hvis du er udrejst fra Pakistan og er tilmeldt Danskerlisten, beder vi dig framelde dig i vores app Rejseklar. Med venlig hilsen Udenrigsministeriet

OBS (06.04.2020 18:22)

PAKISTAN: Udenrigsministeriet har i dag besluttet at forlænge perioden, hvor vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden frem til og med 10. maj. Det gør vi som en del af regeringens samlede indsats for at begrænse spredningen af COVID-19. Både for at undgå at danske rejsende tager smitten med hjem til Danmark og for at undgå, at danske rejsende medbringer smitten til andre lande. Samtidig er der i mange lande indført strenge rejserestriktioner, og mange fly- og andre transportforbindelser er indstillet. Det gør det vanskeligt at være rejsende, og det kan gøre det svært at komme hjem igen til Danmark. Er du allerede i udlandet som rejsende, bør du rejse hjem hurtigst muligt i dialog med sit fly-, rejse- eller forsikringsselskab. Udenrigsministeriet arbejder fortsat hårdt på at hjælpe danske rejsende hjem til Danmark. Har du brug for rådgivning eller hjælp til at rejse hjem til Danmark, kan du kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcentral hele døgnet (bbb@um.dk eller +4533921112).

OBS (06.04.2020 10:39)

PAKISTAN: Udenrigsministeriet arbejder på at formidle udrejsemuligheder for danskere i Pakistan, der ønsker at rejse hjem til Danmark. Pakistan International Airlines (PIA) har endnu en flyvning fra Islamabad til København fredag den 10. april kl. 11.00 (PK 751). Pris er ca. 640 USD + skatter. Hvis du er i Pakistan og gerne vil til Danmark opfordres du til inden mandag d. 6. april kl. 22 lokal tid at sende en mail til coronaasien@um.dk med følgende oplysninger for hver enkelt rejsende: (1) navn som i pas, (2) pasnummer, (3) CPR-nummer el. fødselsdato, (4) lokalt pakistansk telefonnummer hvor du kan træffes samt (5) emailadresse. Oplysningerne om fulde navn, pasnummer, telefonnummer og email videregives herefter til PIA, som reserverer plads på flyet, medmindre du siger, at du ikke ønsker dine oplysninger videregivet af os. Når du har fået en bekræftelse fra os, om at du er på passagerlisten, kan du fra tirsdag sen eftermiddag gå til et PIA-kontor for at booke og betale billet. Du skal medbringe dit pas og en fotokopi af dit pas og kontanter/kreditkort. Betaling på et PIA-kontor er langt den sikreste option. Hvis du ikke kan nå frem til et PIA-kontor, så kontakt coronasien@um.dk. Udenrigsministeriet kan ikke garantere, at der er pladser til alle som ønsker det på dette fly. Nogle kan derfor komme på venteliste. Pladser, der ikke er booket og betalt senest onsdag d. 8. april kl. 18.00 lokal tid, kan blive tilbudt til anden side. Har du forladt Pakistan og er kommet hjem til Danmark, vil vi bede dig om at framelde dig i vores app Rejseklar. PAKISTAN: The Ministry of Foreign Affairs works to enable travels back to Denmark for Danes in Pakistan. Pakistan International Airlines (PIA) has a new flight from Islamabad to Copenhagen on Friday, 10 April at 11.00 hrs. (PK 751). The price will be approximately 640 USD + taxes. If you are in Pakistan and would like to return to Denmark, we urge you to send an email to coronaasien@um.dk no later than Monday, April 6 at 22.00 hrs

OBS (06.04.2020 07:51)

PAKISTAN: Udenrigsministeriet arbejder på at formidle og udnytte de udrejsemuligheder for danskere i Pakistan, der måtte opstå. Pakistan International (PIA) har en flyvning fra Islamabad til København onsdag den 8. april PK 751. Pris er ca. 640 USD + skatter per person. Der er på nuværende tidspunkt 102 ledige pladser ombord på flyet. Flyvningen gennemføres på kommercielle vilkår efter først til mølle princippet. Hvis du er i Pakistan og gerne vil til Danmark opfordres du til hurtigst at købe billet på et PIA-kontor. Billetter sælges kun ved fysisk henvendelse til et PIA-kontor. Udenrigsministeriet kan ikke garantere, at der er pladser til alle. Vær opmærksom på de midlertidige indrejserestriktioner i Danmark: Kun personer med dansk pas eller gyldig dansk opholdstilladelse kan komme ind i landet. Yderligere oplysninger om de midlertidige indrejserestriktioner findes her: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-rejse-ind-i-eller-via-danmark. Har du forladt Pakistan og er tilmeldt Danskerlisten, vil vi bede dig om at framelde dig i vores app Rejseklar. PAKISTAN: The Ministry of Foreign Affairs works to enable travels for Danes in Pakistan. Pakistan International Airlines (PIA) has a flight from Islamabad to Copenhagen Wednesday 8 April PK 751. The price is approx. 640 USD + taxes per person. At this time, there are still 102 available seats on the flight. It is a commercial flight on a first come first serve basis. If you are in Pakistan and would like to travel to Denmark, we urge you to quickly buy a ticket at a PIA office. Tickets are only available for purchase in person at PIA’s offices. The Ministry of Foreign Affairs cannot guarantee seats for all travellers on this flight. Please be aware of the temporary travel restrictions to Denmark: Only Danish citizens and holders of a Danish residence permit can enter the country. Please find further information on the temporary restrictions here: https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/. If you have

OBS (22.03.2020 21:55)

PAKISTAN: Udenrigsministeriet har taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor danskere i udlandet kan finde og hjælpe hinanden. Mange fastboende har tilbudt hjælp – har du som rejsende brug for hjælp? Så skriv i gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt/ Initiativet er et supplement til Udenrigsministeriets arbejde for at hjælpe strandede danskere i hele verden, en indsats som vi selvfølgelig fortsætter på højtryk.

Rejsevejledning - Pakistan

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 21.03.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Islamabad Capital Territory og provinserne Punjab, Sindh og Gilgit-Baltistan. Resten af landet undtagen stederne i den røde bjælke nedenfor.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Vi fraråder alle rejser til:

Provinserne Baluchistan og Khyber-Pakhtunkhwa (KPK), herunder færdsel ad Karakoram landevejen fra Islamabad til Gilgit-Baltistan. Pakistansk kontrolleret Kashmir og stammeområderne mod grænsen til Afghanistan, som er en del af KPK.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

På grund af den meget høje sikkerhedsrisiko fraråder vi alle rejser i provinserne Baluchistan og Khyber-Pakhtunkhwa (KPK), herunder alle rejser i pakistansk kontrolleret Kashmir og i stammeområderne mod grænsen til Afghanistan. Det samme gælder al færdsel ad Karakoram landevejen fra Islamabad til Gilgit-Baltistan.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden, herunder Pakistan. Det gør vi, fordi mange lande i øjeblikket indfører omfattende restriktioner med kort varsel for at forebygge smittespredning med coronavirus/COVID-19. Restriktioner omfatter i flere lande ind- og udrejserestriktioner, udgangsforbud o. lign.

Den danske ambassade i Islamabad har de seneste oplysninger på sin hjemmeside om myndighedernes restriktioner i Pakistan og mulighederne for at rejse hjem til Danmark. Flere fly-, færge-, bus-, og togforbindelser bliver aflyst eller indstillet. Det kan gøre det meget svært at komme hjem til Danmark. Ambassadens hjemmeside opdateres løbende.

Alle danskere, der i øjeblikket rejser i udlandet og ønsker at komme hjem, opfordres derfor til at gøre det nu. Du bør undersøge mulighederne for at udrejse i dialog med dit rejse-, fly- og/eller forsikringsselskab.

Denne opfordring gælder ikke for danskere, der er fastboende i udlandet. Har du din hverdag i udlandet, er opfordringen, at du følger anbefalinger og anvisninger fra lokale myndigheder.

Du bør følge de lokale myndigheders anvisninger og løbende holde dig opdateret om udviklingen via ambassadens hjemmeside, de lokale myndigheder og nyhedsmedier.

Danske grænser vil ikke blive lukket for danske statsborgere eller andre personer, der bor i Danmark.

Du bør følge Sundhedsstyrelsens råd. Du kan også læse mere om udviklingen i COVID-19 i udlandet hos Statens Serum Institut.

Du kan læse mere om danske myndigheders tiltag på www.coronasmitte.dk.

Risiko for terror

Der er høj risiko for terrorangreb i Pakistan.

Der har været en række alvorlige terrorangreb i de seneste år. De har især været rettet mod ikke-vestlige mål, ikke mindst imod politi og militær, men også mod fx skoler og religiøse steder.

Terrorangrebene finder især sted i Khyber-Pakhtunkhwa (KPK), herunder i stammeområderne mod grænsen til Afghanistan og i Baluchistan.

Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb. Ved turistattraktioner har myndighederne gjort en særlig indsats for at øge sikkerheden.

Angreb vil kunne ske uden varsel mod sikkerhedsmyndigheder, religiøse samlingssteder og på steder, der bliver besøgt af vesterlændinge. Vestlige mål, især med amerikanske interesser, er udsat for en øget risiko.

Du bør være forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter og caféer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier er især udbredt i storbyer som fx Lahore og Karachi.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport.

Undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Opbevar dem i stedet fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

Der er høj risiko for kidnapning i Pakistan, især i Baluchistan og Khyber-Pakhtunkhwa (KPK) inkl. stammeområderne ved grænsen til Afghanistan. Hvis du alligevel har planer om at rejse dertil, bør du inden din rejse kontakte Pakistans Ambassade i København for mere information.

Hvis du vælger at rejse, bør du holde dig opdateret om situationen via nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Bilkapringer og kortvarige kidnapninger (”ekspres-kidnapninger”) kan ske især i de større byer. Især danskere af pakistansk oprindelse er i risikogruppen. Offeret bliver tvunget til at hæve penge på sine kreditkort. Det sker, at kidnapperne forlanger en løsesum af familien.

Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden. Kreditkortsvindel er udbredt.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt uden forudgående varsel.

Uroligheder kan finde sted i de fleste dele af landet. Du bør være forsigtig i nærheden af religiøse helligdomme, især under højtiderne.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

I det meste af Pakistan har ambassaden meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation. Det gælder især i Baluchistan, Khyber-Pakhtunkhwa (KPK) inkl. stammeområderne mod grænsen til Afghanistan.

Naturkatastrofer

Under monsunregnen fra juni til oktober er der risiko for oversvømmelser og jordskred.

Der er risiko for jordskælv i Pakistan.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Myndighedernes kapacitet til at håndtere en større katastrofe er begrænset.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Se også Pakistans National Disaster Management Authority.

Vejrudsigt findes på hjemmesiden for Pakistan Meteorological Department

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især uden for de store byer. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og du kan ikke regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt.

Mange bilister har hverken kørekort eller forsikring. Der sker mange alvorlige ulykker.

Du bør altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Vær forsigtig med at hidse dig op i trafikken. Uenigheder med andre bilister kan hurtigt udvikle sig voldeligt.

Undgå kørsel med offentlig transport.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør så vidt mulig bestille din taxa fra et hotel eller et taxaselskab.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Pakistan, er du underlagt pakistansk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

Undlad at fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger og militære anlæg. Hvis du gør det, risikerer du at blive anholdt.

Homoseksualitet er forbudt. Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane og anholdelse.

Seksuelle forhold mellem mænd og kvinder, der ikke er gift med hinanden, er forbudt. Du bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder.

Samvær med prostituerede er forbudt. Det kan føre til bødestraf og eventuelt fængselsstraf.

Pakistan er et konservativt muslimsk land. Der er nogle meget vigtige krav til påklædning. De gælder alle offentlige steder. Både mænd og kvinder bør dække skuldre og ben. Kvinder skal bære hovedtørklæde ved besøg på religiøse steder. Du kan risikere chikane og anholdelse, hvis du ikke respekterer det.

Telefonforbindelsen via både fastnet- og mobiltelefon er ofte ustabil. Der kan være dårlig mulighed for at få forbindelse til udlandet.

Vær opmærksom på at myndighederne har kontrol over adgang til internettet. Der er begrænset adgang til en række udenlandske websites og til sociale medier.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Ved rejser i Pakistan skal du altid kunne vise gyldigt billed-ID. Hav altid dit pas på dig og hav en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted. Du skal desuden have de nødvendige tilladelser fra myndighederne på dig. Hvis du ikke har det, kan konsekvenserne være meget alvorlige.

Pakistan har gennemført restriktioner for rejser til dele af landet, herunder Baluchistan og dele af Khyber-Pakhtunkhwa (KPK), inkl. Swat.

Det samme gælder for grænseområderne til Afghanistan og for dele af Kashmir og Gilgit-Baltistan.

Du skal have en særlig tilladelse for at kunne opholde dig inden for 15 km fra landets internationale grænser, bortset fra ved de officielle grænseovergange. Det gælder også den såkaldte "kontrollinje", der adskiller pakistansk og indisk-kontrolleret Kashmir.

Dette gælder også for de nord-vestlige grænseområder i Gilgit-Baltistan i et bælte på ca. 45 km fra grænsen til Afghanistan.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-pakistansk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær hjælp) over for Pakistan. Kun hvis Pakistan går med til det.

Hvis du har dansk-pakistansk dobbelt statsborgerskab og rejser til Pakistan, skal du nøje overveje, om du på grund af forhold i relation til de pakistanske myndigheder, ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i dit pas.

Du bør gøre dig de samme overvejelser i forhold til familie og venner. Hvis du er i tvivl, så kontakt Pakistans Ambassade før du rejser.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Pakistan kan være af ringe standard, især uden for de store byer.

Der findes bedre privathospitaler i større byer som Islamabad, Karachi og Lahore. Ved alvorlige sygdomme og ulykker anbefaler vi evakuering til behandling i et andet land.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset, især uden for de større byer.

Ved bjergbestigning/trekking opererer kommercielle redningstjenester ikke i de mere vanskeligt tilgængelige områder. Offentlige redningstjenester stiller krav om forudbetaling, før de foretager en redningsaktion.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Pakistan.

I Pakistan er du hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Pakistan under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Pakistans Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for hele verden er senest opdateret den 21. marts 2020, herunder for Pakistan. Det er foretaget substantielle ændringer i afsnittet Generel anbefaling. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

Kort over Pakistan

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning