Spring til indhold

OBS (13.01.2021 19:47)

HELE VERDEN: Regeringen forlænger skærpede tiltag og restriktioner for ind- og udrejse af Danmark frem til og med 7. februar 2021 for at imødegå spredningen af nye, mere smitsomme varianter. Forlængelsen gælder også flyveforbud til Danmark for passagerer uden negativ test. Danskere, der allerede er på rejse, behøver fortsat ikke at rejse hjem med det samme. Udenrigsministeriet anbefaler dog danskere på rejse, at man kontakter sit fly- eller rejseselskab for at undersøge hjemrejsemulighederne. Der er stadig ruteflyforbindelser til Danmark via flere transitlufthavne, men situationen kan hurtigt ændre sig, som det tidligere er sket under pandemien. Desuden er det vigtigt, at de rejseråd og sundhedsanbefalinger, som gives herunder, følges. Læs om rejseråd, flyveforbud og sundhedsanbefaling her: https://bit.ly/3bC4zgr

OBS (13.01.2021 17:12)

HELE VERDEN: PRÆCISERING AF FLYVEFORBUD FOR REJSER MED TRANSIT: Transportministeriet har lavet en præcisering af flyveforbuddet for rejser med transit i en lufthavn uden for Danmark. I forhold til flyveforbuddet gælder følgende for en sammenhængende flyrejse: Passagerer der på en sammenhængende flyrejse flyver til Danmark via transit i en eller flere andre lufthavne har to valgmuligheder. Enten at tage en test maksimalt 24 timer før ombordstigning på første del af sin rejse, eller at tage en test undervejs på rejsen (transit) Selvom testen er taget i det oprindelige afrejseland, gælder det danske krav om test først på den endelige rejse til Danmark. Testen skal således først fremvises i forbindelse med den sidste flyvning med destination i Danmark. Hvis ikke testen tages i transit, skal flyselskabet sikre, at passageren har en test der er taget højest 24 timer før passageren steg ombord på det første fly. Det er dog en betingelse, at der er booket en sammenhængende rejse. Børn til og med 12 år er undtaget. Læs mere om flyveforbuddet her: https://bit.ly/3nGJweS Få svar på andre ofte stillede spørgsmål her: https://bit.ly/38BckRP

OBS (08.01.2021 21:30)

HELE VERDEN: PRÆCISERING VEDR. TEST VED FLYREJSER. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden (rød). Den 9. januar kl. 17 indføres flyveforbud mod transport af passagerer, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19 test foretaget inden for 24 timer (behøver ikke være PCR) inden flyets afgang til Danmark. Hvis du allerede er på rejse, behøver du ikke at rejse hjem med det samme, men som udgangspunkt følge din planlagte rejseplan. Udenrigsministeriet anbefaler, at du i tvivlstilfælde kontakter dit fly- eller rejseselskab for at undersøge hjemrejsemulighederne. Der er fortsat ruteflyforbindelser til Danmark via flere transitlufthavne, men det kan ikke udelukkes, at dette billede kan ændre sig hurtigt, som vi tidligere har set det i pandemien. Hvis du bor fast i udlandet, opfordres du at blive hvor du er og følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring. Samtidigt opfordres du kraftigt til selvisolation i 10 dage, som kan afbrydes af et negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. Du bør følge myndighedernes anbefalinger om smitteforebyggende adfærd. Det betyder blandt andet, at du skal bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalingerne om afstand og hygiejne. Udenrigsministeriet fraråder som udgangspunkt også erhvervsrejser, dog med visse undtagelser læs: https://bit.ly/3nkNdH8 Fra d. 9. kl. 17 til d. 17. januar indføres indrejseforbud for udenlandske rejsende fra udlandet, der ikke har bopæl i Danmark. Har du brug for vejledning om risiko for smittespredning, kan du kontakte COVID-19-opsporingen: https://bit.ly/3h7LOlP

Rejsevejledning - Palæstina

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 09.01.2021 Gyldig: 18.01.2021

Vi fraråder alle rejser til:

Hele landet pga. COVID-19. Følgende område frarådes ligeledes pga. en betydelig sikkerhedsrisiko: Gazastriben.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle rejser til hele Palæstina for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Information om lokale restriktioner, karantæne- og testkrav kan findes hos det danske repræsentationskontor i Ramallah.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport og følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Rejseklar og Danskerlisten
Du bør downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der sker større ændringer i indrejserestriktionerne, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Andre sikkerhedsrisici
Hvis du rejser til Vestbredden eller Østjerusalem, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror. Der er også risiko for voldelige sammenstød mellem palæstinensere og israelske sikkerhedsstyrker.

Vi fraråder alle rejser til Gazastriben pga. risikoen for raketangreb, terror og kidnapning.

Risiko for terror

Gazastriben

Meget høj sikkerhedsrisiko. Der er en stor risiko for terrorangreb. 

Vestbredden og Østjerusalem

Vær ekstra forsigtig. Der er en middel risiko for terrorangreb, men udenlandske turister har ikke hidtil været et mål.

Angreb kan ske uden varsel og er ofte rettet mod israelske sikkerhedsmyndigheder, israelske bosættelser og religiøse samlingssteder. Du bør især være forsigtig i Østjerusalems centrum og ved israelske checkpoints og kontrolposter.

Angreb vil også kunne ske på steder, hvor der er mange mennesker, i offentlig transport, ved stoppesteder og stationer, på markeder, cafeer, barer og restauranter.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Palæstina er lav.

Der er risiko for kidnapning i Gazastriben.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Vær opmærksom på steder, hvor der er mange mennesker. Situationen kan hurtigt ændre sig.

Der er især risiko for voldelige sammenstød mellem palæstinensere og israelske sikkerhedsstyrker i nærheden af israelske bosættelser samt ved israelske checkpoints og kontrolposter. 

Israelske bosættelser på Vestbredden og omkring Østjerusalem er ofte lukkede områder med ens huse og israelske flag. De findes oftest på bakketoppe.

I Hebrons gamle bydel og i Østjerusalem er bosættelser ofte huse og lejligheder med store israelske flag, overvågningskameraer og en del sikkerhedsfolk.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via lokale nyhedsmedier (fx Ma'an News), dit hotel og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger, fx i tilfælde af luftalarm.

Gazastriben

Vi fraråder alle rejser til Gazastriben pga. risikoen for raketangreb, terror og kidnapning. Det gælder også rejser via søvejen. Israelske sikkerhedsstyrker patruljerer og kontrollerer farvandet ud for Gaza.

Raketangreb fra Gazastriben resulterer meget ofte i modangreb fra de israelske sikkerhedsstyrker.

Situationen er generelt meget ustabil og uforudsigelig. Det danske Repræsentationskontor i Ramallah har meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation. 

Vestbredden

Du bør være forsigtig, når du rejser på Vestbredden pga. risikoen for voldelige sammenstød mellem palæstinensere og israelske sikkerhedsstyrker. Sikkerhedssituationen er uforudsigelig.

Det gælder især under jødiske og muslimske højtider, under sabbatten og efter fredagsbønnen.

Vær ekstra forsigtig, hvis du besøger Hebrons gamle bydel (område H2). Det gælder især nær israelske bosættelser, ved israelske checkpoints og kontrolposter og ved Ibrahim moskéen og Patriarkgravene.

Det samme gælder i nærheden af flygtningelejre og israelske bosættelser. Det gælder også på veje nær disse bosættelser og i nærheden af israelske checkpoints.

Stenkast mod offentlig transport kan ske.

Østjerusalem

Vær forsigtig når du opholder dig i Østjerusalem. Nær israelske bosættelser i Den Gamle By, i det centrale Østjerusalem (fx bydelene Sheikh Jarrah og Silwan) og ved Damaskus-, Herodes- og Løveporten kan stemningen være meget anspændt.

Demonstrationer, uroligheder og væbnede sammenstød mellem palæstinensere og israelske sikkerhedsstyrker kan finde sted. Det gælder især under jødiske og muslimske højtider, under sabbatten og efter fredagsbønnen.

Forlad stedet, hvis der er optakt til uro. Et tegn kan være, at butikkerne i Den Gamle By pludselig lukker.

Stenkast mod offentlig transport kan ske.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv i Palæstina. 

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anvisninger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken, der ofte er tæt og kaotisk. Du kan ikke regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt. Der sker mange ulykker.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt. Veje og biler på Vestbredden er ofte i dårlig stand. I vinterhalvåret lukkes nogle veje pga. regn- og snevejr.

Google Maps fungerer som regel ikke på Vestbredden. Brug i stedet fx app’en maps.me, der fungerer offline. 

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Palæstina, er du underlagt palæstinensisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være lang og bureaukratisk. Du risikerer, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Homoseksualitet er ikke forbudt på Vestbredden. Homoseksuelle bør dog undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane og overfald.

I Gazastriben er homoseksualitet ulovligt og kan medføre fængsels- eller dødsstraf.

Du bør også som turist være opmærksom på din påklædning, fx bør dine arme og ben være tildækkede, især ved religiøse helligdomme. I moskeer skal kvinder bære tørklæde.

Det anbefales, at man tager hensyn til den muslimske befolkning, hvoraf mange faster fra solopgang til solnedgang under ramadanen.

Du bør undgå at tage billeder af sikkerhedsinstallationer og af militær- og politifolk. Vær forsigtig hvis du vil tage billeder af mennesker i muslimske og jødisk ortodokse områder.  

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-palæstinensisk dobbelt statsborgerskab, betyder folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær hjælp) over for Palæstina, hvis Palæstina ikke går med til det.

Hvis du har dansk-israelsk eller dansk-palæstinensisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Palæstina, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de israelske eller palæstinensiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i dit pas, der fx viser, at du har rejst i Mellemøsten, fx Iran.

Vær opmærksom på, at du vil blive betragtet som henholdsvis israelsk eller palæstinensisk statsborger af de israelske myndigheder. Det betyder, at du skal kunne fremvise et gyldigt israelsk eller palæstinensisk pas eller andet rejsedokument, når du rejser ind og ud af Israel.

Danske statsborgere af palæstinensisk oprindelse, som er registreret hos de palæstinensiske myndigheder og har et palæstinensisk rejsedokument eller et palæstinensisk ID-nummer, får normalt ikke lov til at rejse ind og ud via Ben Gurion lufthavnen i Tel Aviv. Det gælder også, hvis man forsøger at rejse ind i Israel på et dansk pas eller rejsedokument.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Det bør altid kunne vise gyldigt billed-ID. Hav altid dit pas eller en kopi af dit pas på dig og hav en kopi opbevaret et sikkert sted.

Ved indrejse til Israel får du et indrejsekort med gyldighed for visum. Indrejsekortet erstatter et indrejsestempel i passet og skal vises ved udrejse fra Israel. Indrejsekortet skal vises sammen med dit pas ved checkpoints. Du bør altid følge anbefalinger fra myndighederne, især når du passerer israelske checkpoints.

Grænseovergange kan blive lukket med meget kort varsel. Personer, der har tilladelse fra de egyptiske myndigheder, kan i meget begrænset omfang passere grænseovergangen mellem Gaza og Egypten (Rafah).

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Palæstina kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode hospitaler i Østjerusalem.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset.

Vær opmærksom på, at telefoner med signal fra et israelsk telefonselskab (som fx Partner) vil blive stillet om til den israelske ambulancetjeneste. De rykker kun ud i Østjerusalem og ikke på Vestbredden.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Palæstina. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Palæstina er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til det danske Repræsentationskontor i Ramallah.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Palæstina under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Palæstinas Diplomatiske Mission i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Palæstina er senest opdateret den 9. januar 2021 med ændringer i afsnittet Generel anbefaling. Det overordnede sikkerhedsniveau er hævet til ’vi fraråder alle rejser til’.

Kort over Palæstina

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning