Spring til indhold

OBS (24.09.2020 17:41)

SLOVAKIET/BRATISLAVSKY: Hvis du rejser til regionen Bratislavsky i Slovakiet, bør du grundet høje smittetal være særligt opmærksom på vores rejseråd i en tid med COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Du opfordres også til at blive testet for COVID-19 ved hjemkomst til Danmark. Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres du til at lade dig teste efter hjemkomst, hvis du er på rejse i en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Læs mere om smittetal hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-paa-regionsniveau

OBS (24.09.2020 16:36)

Slovenien: Rejsevejledningen for Slovenien er opdateret: Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Slovenien, fordi Slovenien ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, og fordi der er karantæneregler for rejsende fra Danmark og Færøerne. Du kan læse mere hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande Hvis du allerede nu opholder dig i Slovenien, kan du blive i Slovenien, indtil din ferie er slut. Du bør dog være særligt opmærksom på at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Du bør derudover lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst, men du opfordres ikke til at blive hjemme i 14 dage. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du fremover vælger at rejse til Slovenien, opfordres du til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst til Danmark. Den danske ambassade i Wien (som dækker Slovenien) har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Slovenien, herunder karantæneregler: https://oestrig.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19-slovenien/ Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-til-erhvervsrejser/ og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Midlertidig rejsevejledning - Slovenien

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 24.09.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Slovenien, fordi Slovenien ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, og fordi der er karantæneregler for rejsende fra Danmark og Færøerne.

Du kan læse mere hos Statens Serum Institut.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Den danske ambassade i Wien (som dækker Slovenien) har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Slovenien, herunder karantænereglerne. Hvis du vælger at rejse til Slovenien, bør du altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Slovenien via den danske ambassade i Wien (der dækker Slovenien), de lokale myndigheder og nyhedsmedierne. Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. 

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.  

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Slovenien.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Slovenien. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Der er ikke en dansk ambassade i Slovenien. Hvis du har akut brug for hjælp, kan du kontakte den danske ambassade i Wien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (+ 3392 1112), hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis situationen i Slovenien udvikler sig.

Mere information

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Slovenien er senest opdateret den 24. september 2020 med information om, at Slovenien ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Sikkerhedsniveauet for hele landet forbliver orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser), fordi der allerede er indført karantæneregler for rejsende fra Danmark og Færøerne. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling.

Kort over Slovenien

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning