Spring til indhold

Rejsevejledning - USA

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 04.09.2021 Gyldig: 21.09.2021

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til USA pga. høj risiko for smitte med coronavirus. Erhvervsrejser anses som nødvendige rejser og kan derfor gennemføres.
Færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Vær dog fortsat opmærksom på landets indrejserestriktioner. 

Information om lokale restriktioner, karantæne- og testkrav kan findes hos den danske ambassade i Washington, da der kan være krav om fx COVID-19 test, vaccinedokumentation, udfyldning af formularer el.lign.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Du kan få svar på ofte stillede spørgsmål her.

Rejseklar og Danskerlisten

Du bør downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der sker større ændringer i indrejserestriktionerne, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i USA.

I de senere år har der været en række alvorlige terroranslag. Senest i august 2019 blev 22 personer dræbt og 26 såret ved et skyderi i et indkøbscenter i El Paso, Texas.

I oktober 2018 blev 11 personer dræbt og 6 såret ved et skyderi i en Synagoge i Pittsburgh, Pennsylvania.

I oktober 2017 blev otte mennesker dræbt og flere såret ved en påkørsel i New York City.

I august 2017 blev 1 dræbt og 28 såret ved en påkørsel ifm. en demonstration i Charlottesville, Virginia.

I juni 2016 blev 49 mennesker dræbt ved skyderi på en natklub i Orlando, Florida.

I december 2015 blev 14 dræbt ved skyderi i San Bernadino, Californien.

I juli 2015 blev fire soldater dræbt i Chattanooga, Tennessee.

Turister har hidtil ikke været mål for terror.

De amerikanske myndigheder har et højt terrorberedskab på offentlige steder, hvor der er mange mennesker. De har afværget et større antal terrorangreb.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

For mere information om terrorrisici og mulighederne for at modtage advarsler og opdateringer om terroraktiviteter, se hjemmesiden for US Department of Homeland Security.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i USA som helhed er forholdsvis lav. Den er dog høj i visse områder, fx i fattige dele af storbyerne.

Gadekriminalitet, som fx lomme-, taske- og tricktyverier, sker især i storbyerne, og hvor der er mange mennesker. Vær særlig opmærksom hvis du kører med offentlig transport.

Voldelige overfald rammer sjældent turister. Hvis du skulle blive udsat for røveri eller overfald, bør du lade være med at gøre modstand. Gerningsmanden kan være bevæbnet.

Lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter, som fx pas og flybilletter, eller værdigenstande i bilen.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.  

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Skydevåben er let tilgængelige og udbredt i USA. I nogle stater er det lovligt at bære våben offentligt. I de seneste år er der sket en stigning i masseskyderier i USA. 

Du kan læse de amerikanske myndigheders vejledning i, hvad du skal gøre i tilfælde af et skyderi.

Der findes en række oversigter over skyderier. Fx Gun Violence Archive og Mass Shooting Tracker.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for skovbrande især om sommeren og efteråret. Det gælder især i Californien og de vestlige stater.

Tornadoer kan ramme overalt i USA, især om foråret og sommeren. De fleste rammer øst for Rocky Mountains og i stater ved Den Mexicanske Golf (Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida).

Orkaner og tropiske storme kan ramme store områder af USA fra juni-november. Risikoen er størst på østkysten og i stater ved Den Mexicanske Golf og de amerikanske territorier U.S. Virgin Islands og Puerto Rico.

U.S. Virgin Islands og Puerto Rico blev i efteråret 2017 ramt af orkaner. Der skete store ødelæggelser. Hvis du skal rejse dertil så undersøg på forhånd situationen. Læs mere her: Visit U.S. Virgin Islands og Islands of Puerto Rico.

Der er risiko for oversvømmelser og jordskred under orkaner og tropiske storme pga. voldsom regn.

Der er risiko for jordskælv i større eller mindre omfang i de fleste stater i USA, men risikoen er især stor i det vestlige og sydvestlige USA.

Der findes aktive vulkaner på bl.a. Hawaii, i Alaska og andre dele af det nordvestlige USA.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør tage advarsler om naturkatastrofer meget alvorligt og altid følge myndighedernes anbefalinger. 

Find information om vejret i USA.

Find information fra de amerikanske myndigheder om naturkatastrofer i USA og læs om, hvad du kan gøre før og under en naturkatastrofe.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være i Danmark. Læs mere  om kørsel i USA.

Offentlig transport fungerer godt.

Det er generelt sikkert at køre i taxa i USA. App-baserede tjenester som Uber og Lyft er tilladte og udbredt.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i USA, er du underlagt amerikansk lovgivning, herunder lovene i den stat, du opholder dig i. Vær opmærksom på at lovgivningen kan variere fra stat til stat. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene er generelt højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Advokatbistand kan være dyr.

Forholdene i amerikanske fængsler kan være vanskelige.

Besiddelse af og handel med alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt, og straffes hårdt i nogle stater. I andre stater, f.eks. Californien, Oregon, Washington, Colorado og Vermont, er lovgivningen mere lempelig for f.eks. marijuana og produkter tilsat cannabis.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-amerikansk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for USA, hvis USA ikke går med til det.

Hvis du har dansk-amerikansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til USA, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de amerikanske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted. Myndighederne kan foretage identitetskontrol overalt i USA.

Læs mere om pas- og visumregler.

Få information om indrejse og ophold fra de amerikanske myndigheder.  

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Hospitaler og lægehjælp i USA er af god standard. Du skal betale for behandling. Det kan være meget dyrt.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen og indrejse med medicin i USA

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til USA. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i USA er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt dit rejseforsikringsselskab, inden du går i gang med behandling. 

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i USA.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet. 

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i USA under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte USA's Ambassade i Danmark for yderligere information. 

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde Danske Sømands- og Udlandskirker i USA.

Dato for seneste opdatering 

Rejsevejledningen for USA er senest opdateret den 4. september 2021 med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som ændres fra skraveret orange til orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser). Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling.

Kort over USA

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning