Spring til indhold

Styrk din eksportstrategi med et intensivt rådgivningsforløb

Vitusprogrammet hjælper små og mellemstore virksomhed med at kickstarte eksporten på bestemte markeder inden for et år. Din virksomhed får desuden tilskud på 50 procent af timeprisen.

Små og mellemstore danske virksomheder har ofte et stort potentiale for at eksportere, men kan have svært ved for alvor at slå igennem på eksportmarkederne.

Derfor tilbyder The Trade Council Vitus-forløbet, som er et skræddersyet eksportrådgivningsforløb på et år med en eksportrådgiver, der har indgående kendskab til det pågældende eksportmarked. Det ultimative mål er at give din virksomhed de rette værktøjer til at opnå ordrer på det valgte marked.

”I Vitus gennemgik vi et intensivt program med fokus på Norge som første eksportmarked. Vi fik skabt en god eksportstrategi, som vi nu bruger, når vi skal ind på nye markeder.”
Torben Dalgaard Direktør, Dalux ApS

Under forløbet kommer din virksomhed gennem et intensivt forløb med eksportrådgivning, sparring og workshops. Til de to workshops vil din virksomhed møde de øvrige virksomheder, der deltager i programmet. Her vil eksterne eksperter give deltagerne vigtige værktøjer til at målrette eksportindsatsen, og virksomhederne vil få værdifuld feedback på egne ideer og præsentationer.

I strategifasen tager virksomheden på en fact finding tour til det valgte eksportmarked med eksportrådgiveren. Strategifasen udmunder i en eksportstrategi, som evalueres af et panel fra erhvervslivet.

Herefter følger eksekveringsfasen, som omfatter udrulningen af eksportstrategien i tæt samarbejde med eksportrådgiveren. Efter 12 måneder afsluttes programmet med et evalueringsmøde.

”Det vigtigste for os i Vitus-forløbet var eksekveringsfasen. Rådgiverens brancheforståelse var vigtig og kundemøderne, som The Trade Council arrangerede, var en helt afgørende start for den vækst vi ser i Norge i dag.”
Torben Dalgaard Direktør, Dalux ApS

 

I Vitus programmet kommer din virksomhed igennem et intensivt forløb med eksportrådgivning, sparring og workshops.  

Gennem Vitus-programmet opnår din virksomhed desuden et tilskud på 50 procent af timeprisen på 265 timer hos eksportrådgiveren. Derudover er workshops og sparring med det eksterne ekspertpanel også inkluderet.

For at kvalificere sig til Vitus-programmet skal din virksomhed have et dansk CVR-nummer, under 250 ansatte, en omsætning på maksimalt 375 mio. kr. og opfylde de internationale regler om statsstøtte.

Ønsker du at vide mere om din virksomheds muligheder i Vitus-forløbet?

Læs detaljeret beskrivelse af retningslinjer for Vitus (PDF)
Kontakt eksportrådgiveren på det relevante marked for en uformel, indledende snak.
(Liste over rådgivere på markederne)

Eller ring 33 92 05 00 for yderligere information om ansøgningsproceduren mm.

 

Ansøgningsfrister

VITUS18: 1. Marts 2018 Udvidet til 5. Marts 2018

VITUS19: 5. Oktober 2018

Udenrigsministeriet
The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Tlf: +45 33 92 05 00
thetradecouncil@um.dk

Ofte stillede spørgsmål
til The Trade Council