Spring til indhold

Konferencen om Europas fremtid

Hvordan skal fremtidens EU se ud? Din mening tæller.  

Konferencen om Europas Fremtid: Fremtiden er i dine hænder

Konferencen om Europas Fremtid skydes officielt i gang den 9. maj 2021. Konferencens start markerer begyndelsen på et år, hvor borgerinddragelse og dialog omkring fremtidens EU vil være i højsædet. Fra foråret 2021 og frem til sommeren 2022 inviteres borgere, politikere, civilsamfundsaktører, virksomheder og andre aktører til at mødes gennem nationale såvel som regionale og europæiske konsultationer og debatarrangementer.

Borgerinddragelse står helt centralt i Konferencen – og din mening tæller. Borgere fra alle hjørner af EU opfordres til at tage aktivt del i Konferencen. Borgerdialogerne vil finde sted på EU-plan såvel som lokalt i medlemslandene. Alle debatarrangementerne vil blive annonceret på Konferencens digitale platform, som kan findes her.

På platformen vil civilsamfundsorganisationer, statslige aktører og andre interessenter kunne oprette og annoncere debatarrangementer. For mere information om oprettelse af begivenheder, se her.

Danmark er gået sammen med en række andre EU-lande om et fælles indspil til Konferencen om Europas Fremtid. Sammen vil vi arbejde for, at konferencen fokuserer på politiske resultater, der betyder noget i borgernes hverdag. Det fælles papir kan findes her.

De øvrige lande, som er med i papiret, er Østrig, Holland, Sverige, Finland, Tjekkiet, Estland, Irland, Letland, Litauen, Malta og Slovakiet.

Mere information om Konferencen kan findes her.

** Denne side vil løbende blive opdateret med relevant information om Konferencen