Spring til indhold

Hvad gør Danmark?

Der blev kort efter den britiske folkeafstemning om Brexit i 2016 nedsat en tværministeriel Task Force, der ledes af Udenrigsministeriet. Brexit Task Forcens opgave er at afdække de mulige konsekvenser af Brexit for Danmark og identificere danske interesser i forhandlingerne. Brexit Task Forcen består af repræsentanter fra alle ministerier.

Den danske indsats i Brexit-forhandlingerne blev styrket i form af et Brexit-sekretariat i Udenrigsministeriet, der er formand for Brexit Task Forcen. Samtidig blev den danske EU-repræsentation i Bruxelles og udvalgte ambassader styrket med ekstra bemanding til at håndtere Brexit.

Der har også været fokus på at sikre, at man fra dansk side er parat til det mulige, men uønskede tilfælde, at Storbritannien forlader EU uden en aftale. Brexit vil uanset hvad få konsekvenser for danske virksomheder, der handler med Storbritannien, samt britiske borgere i Danmark og danske borgere i Storbritannien, og det er vigtigt, at både virksomheder og borgere også forbereder sig.

KONTAKT

Udenrigsministeriet
brexitinfo@um.dk

 

NYTTIGE HJEMMESIDER

EU-oplysningen
Kommissionen