Spring til indhold

Hvad betyder Brexit for dig som forbruger?

Reglerne for told og moms i handlen med Storbritannien har ændret sig med overgangsperiodens udløb pr. 1. januar 2021, og Brexit kan have betydning for dig som forbruger. Du kan læse mere på konkurrence- og forbrugerstyrelsen her.  

Hos Toldstyrelsen kan du læse mere om, hvad det betyder, hvis du køber varer fra Storbritannien efter Brexit.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Gælder din flybillet stadigvæk, hvis du rejser til eller fra Storbritannien, efter Brexit er blevet en realitet den 1. januar 2021?

Ja, din flybillet gælder også per 1. januar 2021. Læs mere og hold dig orienteret hos Trafikstyrelsen.

Vil dine rettigheder som flypassager være ændret, hvis du flyver til Storbritannien, efter Brexit er blevet en realitet den 1. januar 2021

Nej, dine rettigheder som flypassager vil forblive de samme pr. 1. januar 2021, såfremt du flyver fra EU til Storbritannien eller fra Storbritannien til EU med et EU-luftfartsselskab. Læs mere og hold dig orienteret hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Skal du betale told og afgifter af varer, som er købt i Storbritannien, ved hjemrejse, efter Brexit er blevet en realitet den 1. januar 2021?

Hvis varerne, som du har købt, har oprindelse i Storbritannien, skal du ikke betale told, hvis du har købt for mindre end 9.200 kr. Du skal dog betale moms og andre afgifter af varerne. Det gælder også hvis du har købt varer i Storbritannien og på vej hjem mellemlander med fly i et EU-land. 

Reglerne gælder kun for varer, du fysisk har med dig.

Du kan læse mere om reglerne på skat.dk

 
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Kontakt:

Brexitinfo@um.dk


Du kan finde flere nyttige kontaktinformationer hos de relevante myndigheder her