Spring til indhold

Hyppigt stillede forbrugerspørgsmål

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Skal jeg betale told for en vare, som jeg har købt på nettet fra en britisk butik før udtrædelsesdatoen, når pakken leveres efter udtrædelsesdatoen?

Da pakken kommer til EU (Danmark) efter Storbritannien er trådt ud af EU, vil du som udgangspunkt skulle betale told, hvis du køber varer for mere en 1.150 kr. Du skal som udgangspunkt også betale importmoms, hvis du køber varer for mere end 80 kr. Reglerne er de samme, som gælder i dag for varer, der kommer til EU fra et land uden for EU, f.eks. fra USA.

Hvis varen har forladt Storbritannien inden udtrædelsesdatoen kl. 23 britisk tid, og du kan dokumentere det, vil det dog som udgangspunkt blive set som en handel inden for EU. Det gælder også selvom varen først når dig efter udtrædelsesdatoen. I det tilfælde skal du ikke betale told og importmoms.

Læs mere om internethandel uden for EU på Skatteforvaltningens hjemmeside.

På tjektold.dk kan du desuden finde information om toldsatser mv.

Kan jeg købe varer fra britiske butikker på nettet efter udtrædelsesdatoen?

Ja, du kan stadig købe varer fra britiske butikker på nettet efter udtrædelsesdatoen. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke længere er beskyttet efter EU’s regler om beskyttelse af forbrugere. Reglerne om beskyttelse af forbrugere vil efter udtrædelsesdatoen ikke nødvendigvis være de samme i Storbritannien og i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål om Brexit - køb på nettet og i butikker (Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen).

Køb af varer og ydelser i Storbritannien efter Brexit (Forbruger Europa).

Hvad er mine rettigheder som forbruger, når jeg køber varer fra britiske butikker på nettet efter udtrædelsesdatoen?

Britiske butikker vil efter udtrædelsesdatoen ikke længere være bundet af EU’s regler om at beskytte forbrugere. Dine rettigheder vil derfor afhænge af, hvilke regler Storbritannien vælger skal gælde. Det vil ikke nødvendigvis være de samme regler, der gælder i Storbritannien og i Danmark efter udtrædelsesdatoen.

Ofte stillede spørgsmål om Brexit - køb på nettet og i butikker (Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen).

Køb af varer og ydelser i Storbritannien efter Brexit (Forbruger Europa).

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind