Spring til indhold

EU og dig

EU forsøger at sikre transparens og give borgere mulighed for direkte indflydelse i EU. Læs her om EU-Oplysningen, hvilke muligheder du har for at følge sager i EU og få direkte indflydelse samt hvordan du kan få job i EU.

 • ""
  Fra foråret 2021 vil Konferencen om Europas fremtid give folk fra hele Europa mulighed for at udveksle ideer og bidrage til at forme fremtidens EU. Hvordan skal fremtidens EU se ud? Din mening tæller.
 • ""

  EU’s borgere har siden 1. april 2011 haft mulighed for at foreslå ny EU-lovgivning. Denne mulighed kaldes for borgerinitiativet.

 • ""

  Alle borgere, virksomheder og organisationer i EU har som udgangspunkt ret til aktindsigt i dokumenter fra alle EU’s institutioner, organer, kontorer og agenturer.

 • ""

  Med godt 55.000 ansatte er EU med sine institutioner og agenturer blandt de største internationale organisationer. Kvalifikationskrav og udvælgelsesprocedurer varierer med de forskellige stillinger.

 • ""

  For mange borgere er det svært at gennemskue, hvad der foregår i EU og hvor de kan finde ordentlige svar på deres spørgsmål. Derfor har Folketinget etableret en EU-Oplysning, der kan give borgere upartiske svar på deres spørgsmål om EU.

Flere Cases

Kontakt

Europapolitisk kontor (EUP)

Udenrigsministeriet

Asiatisk Plads 2

1448 København K

 

Tlf: (+45) 33 92 04 03

E-mail: [email protected]