Spring til indhold

Anders Samuelsen i Kina: Åbner døren til Alibabas 440 mio forbrugere

13.03.2017  12:15
Udenrigsminister Anders Samuelsen har i dag besøgt Alibaba Group i Hangzhou og åbnet døren for danske varemærker til 440 millioner kinesere på Alibabas e-handelsplatforme.

Den kinesiske techvirksomhed omsatte i 2016 for svimlende 3.122 milliarder kroner, eller 8,5 milliarder kroner dagligt. De foreløbigt 20 danske varemærker som Carlsberg, Ecco og Kopenhagen Fur samles i en officiel dansk pavillion i Alibabas online butik, Tmall Global.

“Jeg er meget glad for, at vi i dag kan åbne døren til den nye danske pavillon på Tmall Global. I Udenrigsministeriet har vi arbejdet benhårdt på at få landet aftalen med Alibaba, som giver danske produkter direkte adgang til mere end 440 millioner årlige aktive brugere på Alibabas e-handelsplatforme,” siger Anders Samuelsen.          

Tanken bag den officielle danske online pavillion er, at virksomhederne ved at gå sammen bedre kan udnytte Danmarks stærke brand i Kina. De kinesiske forbrugere vil fra den danske pavillon på Tmall Global kunne klikke på de danske brands logoer og blive ledt direkte videre til de danske online-butikker.                 

“I takt med, at en større del af salget nu om dage foregår online, så er det kun naturligt, at Udenrigsministeriet hjælper og rådgiver danske virksomheder i online-miljøer,” siger Anders Samuelsen, der også ser samarbejdet med Alibaba i naturlig forlængelse af regeringens satsning på techplomacy og udnævnelsen af en digital ambassadør.         

“Vores aktive dialog og samarbejde med teknologiske giganter bliver stadig mere vigtig. De er dagsordenssættende i Kina, i USA og i resten af verden. Det er derfor, at vi med tech-diplomatiet aktivt søger samarbejde med tech-giganter som Apple, Facebook og Alibaba."

Lanceringen af den officielle danske pavillion på Tmall Global fandt sted i dag i Alibaba Groups hovedkvarter i Hangzhou. Derudover blev der også lanceret en dansk pavillion på Alibaba rejseserviceplatformen Fliggy.

Fra Alibaba Group deltog medstifter Joseph C. Tsai.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, 41865975