Spring til indhold

Kom til Kulturnat i Udenrigsministeriet

01.10.2015  16:19
Udenrigsministeriet deltager igen i år i Kulturnatten, der finder sted fredag den 9. oktober. Her kan du bl.a. møde udenrigsministeren og høre om folkeafstemningen om retsforbeholdet, nærområdeindsatsen og FN's nye verdensmål.

Program:

Mød Udenrigsministeren kl. 18.00-19.20:

Kl. 18.00-18.20: Folkeafstemningen om retsforbeholdet. Udenrigsminister Kristian Jensen bliver interviewet om folkeafstemningen, og hvad den betyder for danskerne. Ministeren besvarer spørgsmål fra publikum.

Kl. 18.25-18.55: Nærområdeindsats, fred og stabilisering i skrøbelige stater. Udenrigsministeren deltager i debat med Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp og Henrik Breitenbauch, leder af Center for militære studier på Statskundskab/KU om Danmarks indsats i nærområderne og arbejde for fred og sikkerhed i skrøbelige og konfliktramte stater.

Kl. 19.00-19.20: Verdensmål for bæredygtig udvikling. Udenrigsministeren fortæller om de nye verdensmål, og hvad de betyder for Danmark og vores globale engagement. Ministeren besvarer spørgsmål fra publikum.

Moderator på debatterne: Steffen Gram

Er du blevet nysgerrig på at høre endnu mere om de tre temaer – eller andre af Udenrigsministeriets arbejdsområder – så står medarbejdere og ambassadører klar hele aftenen til at fortælle om deres arbejde for Danmark – både hjemme og ude.

Hele aftenen i Udenrigsministeriet:

Folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet – hvad betyder afstemningen for dig?
Om mindre end to måneder er der folkeafstemning i Danmark. Er du i tvivl om, hvad du skal stemme? Kom forbi og få mere viden om, hvad afstemningen om retsforbeholdet konkret betyder for dig og din hverdag. Du kan også deltage i vores lille prøveafstemning, som modsat den 3. december ikke binder.

Nærområdeindsats, fred og stabilisering i skrøbelige stater
Hør om Danmarks arbejde med fred og stabilisering i skrøbelige stater som Syrien, Afghanistan, Somalia og Mali samt om Danmarks nærområdeindsats. Hvad er redskaberne? Hvordan kan soldater og udviklingsbistand arbejde sammen? Er vi færdige i Afghanistan? Og hvordan forebygger vi migration? Medarbejdere og ambassadører er klar til at fortælle og besvare dine spørgsmål.

Landminer og ueksploderede bomber hindrer ofte flygtninge og internt fordrevne i at vende tilbage til deres hjem. Hør Folkekirkens Nødhjælp fortælle om deres arbejde med minerydning og se mine-attrapper og minerydningsudstyr kl. 17.00-18.00 og igen kl. 19.30-22.00.

Hvordan skal verden se ud i 2030? – De nye verdensmål for bæredygtig udvikling
Kom og bliv klogere på FNs nye verdensmål for bæredygtig udvikling. De 17 verdensmål er ambitiøse og vidtrækkende – hjælp med at få bolden sparket i mål inden 2030!

Arktis og Nordpolen
Oplev en flot udstilling om nutidens og fremtidens udfordringer og muligheder i Arktis og for de arktiske befolkninger og hør mere om Danmarks fremsatte krav på havbunden omkring Nordpolen.

Udenrigsministeriet som vækstministerium
Hvordan bidrager Udenrigsministeriet til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark? Deltag i skattejagten og bliv klogere på, hvad investeringsfremme, handelsaftaler, eksportrådgivning og koblingen mellem handel og udvikling betyder for Danske arbejdspladser.

Borgerservice – hvad kan Udenrigsministeriet gøre for dig?
Hør om UM's globale vagtcenter, rejsevejledninger, dansker-listen og om den nye APP ”UM Rejseklar”. Prøv Udenrigsministeriets mobile biometriløsning og få taget et pasfoto.

FN 70 år
70 år med krige, fred, mål og håb. Oplev FNs jubilæumsudstilling.