Spring til indhold

Udviklingsministeren besøger Burkina Faso

11.06.2021  01:10
Sahelregionen står med en af verdens hurtigst voksende humanitære kriser og et eksplosivt voksende antal internt fordrevne. Ministeren har besøgt Burkina Faso for at møde nogle af de 1,2 millioner mennesker, der er internt fordrevet i Burkina Faso samt med burkinske ministre.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler: 

”Sahel står midt i en kompleks krise, der ligger på Europas dørtrin. Terrorgrupper og konflikter mellem befolkningsgrupper har øget skrøbeligheden og skabt ustabilitet. Udfordringerne forstærkes af ekstrem fattigdom, stor befolkningstilvækst, kronisk fødevareusikkerhed og klimaforandringer. Derfor skal Danmark være tilstede. Vi skal være der, hvor vi kan gøre den største forskel for flest mennesker, hvor det er svært og der, hvor Danmark har mest på spil.”

Han tilføjer: ”Det, der har gjort størst indtryk på mig, er de mennesker, som vi har mødt. Om det var den internt fordrevne kvinde, der rejste sig og fortalte om, hvordan hun var flygtet med sine børn ikke bare én gang men af flere omgange for at komme i sikkerhed. Eller om det var gruppen af helt unge burkinske ildsjæle, der hver især lægger deres frivillige kræfter i at gøre en forskel for andre unge i Burkina Faso.”

Baggrund
Udviklingsminister Flemming Møller Morten har de sidste 3 dage besøgt i Burkina Faso. Under besøget har ministeren haft politiske samtaler med den burkinske udenrigsminister, sikkerhedsminister og sundhedsminister samt besøgt bl.a. UNICEF og Danmarks fælles projekter med at opbygge kritisk infrastruktur for vandforsyning, sanitet og sundhed i de hårdt pressede værtssamfund for de mange internt fordrevne i landet.  

Danmark har været til stede i Sahelregionen i årtier og har langsigtede udviklingsprogrammer i Mali, Niger og Burkina Faso på i alt ca. 500 mio. kr. om året ud over et regionalt freds- og stabiliseringsprogram på ca. 167 mio. kr. Danmark har i 2020 givet 82 mio. kr. i humanitær bistand til Burkina Faso. 

Af sikkerhedsmæssige årsager er besøget først offentliggjort ved afslutningen af ministerens rejse til Burkina Faso.

For yderligere information kontakt:
Laura Topp, presserådgiver for udviklingsministeren, tlf: 61 97 92 41, lautop@um.dk  eller Udenrigsministeriets pressevagt tlf. 61 97 92 47, pressevagten@um.dk