Spring til indhold

Stor international energi-konference til Danmark

22.06.2016  14:56
København bliver til næste år vært for en stor energikonference, Africa Energy Forum, med omkring 2000 deltagere fra hele verden.

Konferencen samler offentlige og private aktører indenfor energisektoren for at sætte fokus på investeringsmulighederne i den afrikanske energisektor. Det er den internationale organisation, EnergyNet, der står bag konferencen, og som har ønsket Danmark som værtsland i 2017.

”Det er et stort cadeau til Danmark. Og en god platform for at fremme danske virksomheders engagement i energisektoren i Afrika. Arrangørerne har valgt Danmark på grund af vores unikke erfaringer med at investere i vedvarende energi i afrikanske lande som Kenya og Sydafrika. Og vi er stolte af at være en showcase,” siger Kristian Jensen og uddyber:
”Vi bruger offentlige udviklingskroner til at rejse kapital fra pensionskasser, fonde og virksomheder til energiprojekter i udviklingslandene og ikke mindst i Afrika. Modellen spiller en helt central rolle i udkastet til nye udviklingsstrategi og til opfyldelsen af de 17 verdensmål. Og ikke mindst mål 7 om bæredygtig energi og mål 13 om klimaindsatsen.”

Temaet for konferencen i København i juni 2017 ventes at være udviklingsfinansieringsinstitutioner. Og netop Danmarks Investeringsfond for Udviklingslande (IFU) spiller en helt central rolle i udviklingen af energiprojekter i blandt andet Afrika.

EnergyNet organiserer investeringsfora, investeringsmøder og konferencer med fokus på energi- og industrisektoren i Afrika, herunder både konventionel og vedvarende energi.
Annonceringen af København som værtsby sker på dette års konference i London d. 24. juni.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975