Spring til indhold

Storbritannien på vej ud af EU

24.06.2016  09:05

I går stemte 51,9 pct. af de britiske vælgere nej til, at Storbritannien skal forblive medlem af EU.

Udenrigsminister Kristian Jensen udtaler på den baggrund:

”Den britiske befolkning har truffet et valg. Det valg respekterer jeg selvfølgelig. Jeg vil dog ikke lægge skjul på, at jeg er ærgerlig over resultatet. Det er en trist dag for EU, Danmark og ikke mindst for det forpligtende internationale samarbejde, hvor man i fællesskab finder løsninger på de sager, der bedst løses på tværs af grænser.

Den britiske beslutning ændrer ikke på, at Danmark er og forbliver medlem af EU. Det er i vores klare interesse – Danmarks interesser og værdier varetages bedst gennem et stærkt europæisk samarbejde – også selvom Storbritannien ikke er med. Nu må vi høre, hvad Storbritannien ønsker af det videre forløb.

Afstemningen viser, som jeg har sagt gentagne gange, at EU har brug for at reformere sig og blive mere fokuseret på at levere konkrete resultater for borgerne. Jeg mener, at EU skal fokusere på vækst og jobskabelse, samarbejde om at kontrollere migration, sikkerhed i form af tæt politimæssig samarbejde, samt bekæmpelse af terrorisme."

Den britiske premierminister David Cameron forventes på Det Europæiske Råd den 28.-29. juni 2016 at redegøre for resultatet af folkeafstemningen.