Spring til indhold

Innovationskonkurrence skal være med til at tegne fremtidens Arktis

11.05.2020  09:18
Danmark lancerer sammen med Grønland, Færøerne og Island i dag innovationskonkurrencen Arctic Future Challenge for unge i Arktis.

Formålet med Arctic Future Challenge er at styrke entreprenørskab og innovation blandt unge i den arktiske region og skabe opmærksomhed om investeringsmuligheder i Arktis.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Nøglen til fremtidigt samarbejde og udvikling i Arktis ligger i hænderne på ungdommen. Det er de unge, som får ansvaret for, at regionens naturressourcer i fremtiden udnyttes på bæredygtig vis. Det er de unge, der vil forstå at høste gevinsten af den forbedrede digitale infrastruktur. Og unge med mod på innovation og iværksætteri er en forudsætning for økonomisk vækst.”

Sådan deltager du
Danmark er som del af rigsfællesskabet med til at lancere og gennemføre konkurrencen. For at kunne deltage i Arctic Future Challenge skal du være mellem 18 og 29 år og studere ved en uddannelsesinstitution eller drive en virksomhed i Grønland, på Færøerne eller i de arktiske dele af de syv øvrige arktiske stater. Deltagere kan konkurrere i tre kategorier:

  1. Youth Founder of the Year
  2. Youth Startup of the Year 
  3. Best Business Concept

Finalister fra alle arktiske stater forventes at deltage i den regionale finale, der afholdes ved Arctic Circle Assembly i Reykjavik fra den 8.-12. oktober 2020. Få mere information om konkurrencen på www.arcticfuturechallenge.org