Spring til indhold

Ny tech-ambassadør i Silicon Valley

22.08.2020  18:20
Udenrigsministeren har bedt tech-ambassadøren om, som sin første opgave, at udarbejde en ny strategi for arbejdet i Silicon Valley. 

Udenrigsministeren har bedt tech-ambassadøren om, som sin første opgave, at udarbejde en ny strategi for arbejdet i Silicon Valley. 

”Jeg vil ikke acceptere en fremtid, hvor tech-giganternes brugervilkår betyder mere end love og regler. Det altoverskyggende formål med vores tilstedeværelse i verdens tech-hovedstad er at sikre, at den teknologiske udvikling skaber et mere retfærdigt, trygt og sikkert samfund,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod. 

Ambassadøren får base i Silicon Valley, men der er tale om et globalt initiativ.

”Vi skal sikre, at Danmark former og forandrer den globale digitale fremtid på efter vores værdier og principper og ikke omvendt. Derfor er der brug for en ny strategi og en relancering af TECH-initiativet. Vi skal simpelthen lave TECH version 2.0 og sikre en mere målrettet og skarp dansk indsats for at teknologigiganterne bliver gode, globale samfundsborgere,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Anne Marie Engtoft Larsen kommer fra en stilling i World Economic Forum, hvor hun hidtil har stået i spidsen for organisationens arbejde med teknologi og bæredygtig udvikling.

”Posten som tech-ambassadør er et drømmejob. Jeg glæder mig meget til at begynde arbejdet, repræsentere Danmark og medvirke til at den teknologiske udvikling kommer alle til gavn”, siger Anne Marie Engtoft Larsen.

For yderligere kontakt: [email protected]