Spring til indhold

Kristian Jensen og Kronprinsessen spiller bold med komité

08.10.2015  14:10
Udenrigsminister Kristian Jensen og Kronprinsessen mødtes i denne uge med Women Deliver komiteen for at planlægge aktiviteter op til den internationale kvinde-konference i København til næste år.

Udenrigsminister Kristian Jensen og Kronprinsessen mødtes i denne uge med Women Deliver komiteen for at planlægge aktiviteter op til den internationale kvinde-konference i København til næste år. 
 
Komiteens medlemmer fik udleveret en særlig fodbold, der er designet specielt til piger og derfor lidt mindre og lidt lettere end en normal mandefodbold. De 17 nye verdensmål, inklusiv mål 5 om ligestilling, pryder fodbolden, og konferencen skal netop bruges til diskutere, hvordan der nu skal arbejdes konkret på at skabe fremskridt i forhold til kvinders og pigers sundhed og rettigheder.

""
Foto: Birger Storm / Billed Bladet.
 
”Med det nye Verdensmål for ligestilling har verden blandt andet forpligtet sig til at gennemføre reformer, der giver kvinder lige ret til økonomiske ressourcer og naturressourcer, adgang til og kontrol over jord og anden ejendom og adgang til finansielle serviceydelse. Mål 5 er løftestang for en verden, der behandler kvinder og mænd mere lige, og hvor flere har frihed til at leve det liv, de selv ønsker,” siger Kristian Jensen og tilføjer:
 
”Women Deliver-konferencen næste år kan yde et afgørende bidrag til at få sat arbejdet i gang og er samtidig en enestående mulighed til at vise, hvad Danmark kan indenfor ligestilling og kvinders rettigheder. Både i en ren national kontekst og ift. det danske udviklingssamarbejde.” 
 
Hvert tredje år afholder den internationale NGO, Women Deliver, en stor international konference, hvor kvinder og pigers sundhed og rettigheder er i fokus.
 
Konferencen vil finde sted den 17.-19. maj 2016 og der forventes op mod 5000 mennesker - beslutningstagere, aktivister og organisationer.
 
Deltagerne vil have mulighed for både at lære og dele viden og erfaring samt netværke og udbygge samarbejder - og der igennem styrke den globale indsats for kvinders adgang til blandt andet sundhedsklinikker, prævention og hjælp i forbindelse med graviditet og fødsler.

Women Deliver komiteen er sammensat af personer, der repræsenterer organisationer fra forenings- og kulturlivet, fagbevægelsen, den private sektor, organisationer aktive inden for udviklingssamarbejde og det politiske liv.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41 86 59 75