Spring til indhold

Danmark vil sørge for tag over hovedet til flygtninge- og migrantbørn i Grækenland

10.09.2020  19:07

Udviklingsminister Rasmus Prehn tilbyder nu 22,4 millioner kroner i ekstraordinær hjælp til Grækenland, efter brande har hærget Moria-lejren. Brandene er gået massivt ud over de mange uledsagede flygtninge- og migrantbørn i lejren, der nu står uden tag over hovedet. Derfor giver ministeren nu Grækenland en håndsrækning og tilbyder at fordoble Danmarks hjælp fra foråret.

”De brændende bygninger og telte i Moria-lejren er frygtlige billeder. Det er en utrolig trist situation for flygtningene og for Grækenland. Flere tusinder børn står her efter brandenes hærgen uden et sted at sove. Børn, der i forvejen har set og oplevet alt for meget i deres korte liv. Dem men også børnene i Grækenlands andre lejre skal vi hjælpe” – udtaler minister for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn

”Danmark tilbyder nu Grækenland hjælp til at komme igennem den her svære situation. Vi vil hjælpe de flere tusinde uledsagede flygtninge- og migrantbørn i landet ud af lejrene og give dem en seng at sove i. Børnene skal bo i trygge omgivelser og have mulighed for at gå i skole og deltage i sportsaktiviteter. De skal få en chance for være børn og blive integreret i lokalsamfundet – alt det, som Moria-lejren og de andre lejre ikke kan tilbyde dem.”

Støtten er en fordobling af det bidrag, som Danmark sendte i april på 22,4 mio. kr. [3 mio. euro]. De to bevillinger går til at sikre bosteder for ca. 4.000 uledsagede mindreårige flygtninge- og migrantbørn i Grækenland. Bostederne vil blive etableret ved at leje eksisterende, tomme beboelsesejendomme på forskellige lokaliteter i Grækenland - flest i Athen-området - i et tæt samarbejde mellem kommuner, regionale myndigheder og NGO’er. Det er en hovedmålsætning, at de mindreårige migrantbørn hurtigt skal integreres i det lokale samfund gennem skolegang, sportsaktiviteter, jobtilbud m.v., afhængig af deres alder. Pengene bliver givet over udviklingsbistanden til Grækenlands flygtninge-modtagelsesudgifter. 

 

For mere information, kontakt: 

Presserådgiver Laura Sørensen Topp, Tlf. 61 97 92 41, [email protected]

set text