Spring til indhold

Udenrigsministeriets ambassadørrokade i 2019

21.11.2018  13:45
Danmark får nu for første gang en kvindelig ambassadør i Washington.

Udenrigsministeriets ambassadørrokade for 2019 er nu faldet på plads. Som vanligt vil der blive rokeret på en række ambassadørposter i udetjenesten i september 2019, ligesom der vil ske skifte på en række chefposter på Asiatisk Plads. Der har i alt været 31 chefstillinger i spil, fordelt på 19 stillinger i udetjenesten og 12 stillinger i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads. 

Med rokaden får Danmark den første kvindelige ambassadør i Washington ved Lone Dencker Wisborg, som afløser Lars Geert Lose, der er udnævnt til Udenrigsministeriets nye departementschef pr. 1. januar 2019. Erik Brøgger Rasmussen afløser Lone Dencker Wisborg som direktør for Ressourcer og Organisationsudvikling. Christina Markus Lassen bliver ny politisk direktør i Udenrigsministeriet. Christina Markus Lassen har pt. tjenestefri fra Udenrigsministeriet for at varetage stillingen som ambassadør i Beirut for EU’s Fælles Udenrigstjeneste. 

I Paris er der skiftedato allerede 1. marts 2019, hvor Michael Starbæk Christensen, som pt. er departementsråd i Statsministeriet, bliver ny ambassadør. På de vigtige bilaterale poster ikke mindst på handelssiden i Indien og Japan skifter ambassadørerne lige over. Freddy Svane bliver ny ambassadør i New Delhi og Peter Taksøe-Jensen ny ambassadør i Tokyo. En anden central post i Asien, Seoul, besættes ved Einar Hebogård Jensen, mens posten som ambassadør i vores naboland Sverige besættes ved Vibeke Rovsing Lauritzen. I lyset af det aktuelle bilaterale forhold mellem Iran og Danmark er der blevet lagt vægt på, at nuværende ambassadør i Teheran, Danny Annan, kan fortsætte på posten.

Herudover skiftes der på en række vigtige bilaterale poster i Afrika, Asien og Europa. Under forudsætning af, at der gives godkendelse (agrément) fra de pågældende modtagerstater, vil følgende ambassadører være i rokade i 2019:

Dar es Salaam, Tanzania
Ny ambassadør er Mette Nørgaard Dissing-Spandet, kontorchef i Udenrigsministeriet. Nuværende ambassadør Einar Hebogård Jensen bliver ny ambassadør i Seoul.

Kabul, Afghanistan
Ny ambassadør er Michael Lund Jeppesen, pt. tjenestefrihed. Nuværende ambassadør Nicolaj A. Hejberg Petersen bliver ny ambassadør i Kampala.
 
Kampala, Uganda
Ny ambassadør er Nicolaj A. Hejberg Petersen, Kabul. Ledelsen af ambassaden varetages pt. af en Chargé d’ Affaires e.p.

Manila, Filippinerne
Ny ambassadør er Grete Sillasen, pt. tjenestefrihed. Nuværende ambassadør Jan Top Christensen hjemkaldes til Udenrigsministeriet.

New Delhi, Indien
Ny ambassadør er Freddy Svane, Tokyo. Nuværende ambassadør Peter Taksøe-Jensen bliver ny ambassadør i Tokyo.

New York, stedfortræder for Danmarks faste repræsentant ved FN
Ny stedfortræder og ambassadør er Marie-Louise Koch Wegter. Der er tale om en ny chefudnævnelse. Nuværende stedfortræder, ambassadør Peter Lehmann Nielsen hjemkaldes til Udenrigsministeriet.

Paris, Frankrig
Ny ambassadør er Michael Starbæk Christensen, departementsråd i Statsministeriet. Nuværende ambassadør Kirsten Malling Biering hjemkaldes til Udenrigsministeriet.
 
Riga, Letland
Ny ambassadør er Flemming Stender, Udenrigsministeriet. Der er tale om en ny chefudnævnelse. Nuværende ambassadør Hans Brask bliver ny ambassadør i Vilnius.

Seoul, Sydkorea
Ny ambassadør er Einar Hebogård Jensen, Dar es Salaam.  Nuværende ambassadør Thomas Lehmann hjemkaldes til Udenrigsministeriet.
 
Stockholm, Sverige

Ny ambassadør er Vibeke Rovsing Lauritzen, chef for koncern-HR i Udenrigsministeriet. Nuværende ambassadør Ove Ullerup hjemkaldes til Udenrigsministeriet.

Strasbourg, Danmarks faste repræsentant ved Europarådet
Ny ambassadør er Erik Laursen, kontorchef i Udenrigsministeriet. Nuværende ambassadør Arnold de Fine Skibsted hjemkaldes til Udenrigsministeriet.

Tokyo, Japan
Ny ambassadør er Peter Taksøe-Jensen, New Delhi. Nuværende ambassadør Freddy Svane bliver ny ambassadør i New Delhi.

Vilnius, Litauen
Ny ambassadør er Hans Brask, Riga. Nuværende ambassadør Dan Frederiksen hjemkaldes til Udenrigsministeriet.

Washington, USA
Ny ambassadør er Lone Dencker Wisborg, direktør i Udenrigsministeriet. Nuværende ambassadør Lars Gert Lose hjemkaldes som ny departementschef, Udenrigsministeriet.
 

For yderligere information:
Vibeke Rovsing Lauritzen, chef for koncern-HR, Udenrigsministeriet, tlf. 33 92 16 20 eller
25 26 75 81