Spring til indhold

Bertel Haarder udnævnt som ny dansk repræsentant i Grænsehindringsrådet

21.12.2017  09:26
Ministeren for nordisk samarbejde Karen Ellemann har på vegne af regeringen udnævnt Bertel Haarder (MF) til ny dansk repræsentant i Grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd.

De nordiske regeringer har for nylig givet grænsehindringsrådet et skarpere mandat. Visionen er, at Norden skal blive verdens mest integrerede region. Det kræver i høj grad, at uhensigtsmæssige grænsehindringer ryddes af vejen.

Karen Ellemann udtaler:
”Jeg er glad for, at Bertel Haarder vil påtage sig denne vigtige opgave, da han har stor viden om og erfaring med det nordiske samarbejde. Bertel Haarder har gennem mange år vist et stort engagement i det nordiske samarbejde og vil med sin store gennemslagskraft blive et stærkt dansk bidrag til grænsehindringsarbejdet”.

Det er på dansk initiativ, at indsatsen på området skal styrkes i 2018. Grænsehindringsrådet har fået et nyt mandat for 2018-21, som skal medvirke til at bryde flere barrierer mellem landene ned.

”En af mine kerneprioriteter for det nordiske samarbejde er bedre mobilitet for borgere og virksomheder i Norden, da det understøtter vækst, beskæftigelse og udvikling i regionen. Vi skal både have set på de utilsigtede hindringer, vi har i Danmark, og på de udfordringer som danske borgere og virksomheder møder i andre nordiske lande”, siger Karen Ellemann.

Yderligere information om Grænsehindringsrådets nye mandat kan findes her norden.org

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Casper Steen Petersen, tlf. 41 53 26 42