Spring til indhold

Kom til lancering af ny rapport om forretningspotentialet i verdensmålene for danske virksomheder

18.01.2019  14:42
Den 31. januar lancerer Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, og Erhvervsminister, Rasmus Jarlov, rapporten ”The Sustainable Development Goals – A World of Opportunities for Danish Businesses”, der sætter fokus på, hvordan danske virksomheder også kan udnytte forretningspotentialet i verdensmålene inden for danske styrkepositioner ved at orientere sig mod nye markeder.

Mere end 75 % af den globale vækst finder sted i udviklings- og vækstøkonomier. De behov, som verdensmålene peger på, bliver derfor i stigende grad til reel efterspørgsel på bæredygtige løsninger. Det skaber nye muligheder for danske virksomheder

Men der er også særlige udfordringer på denne type markeder, bl.a. forbundet med mangel på netværk og ukendt bureaukrati. Derfor kan danske virksomheder med fordel orientere sig mod lande, hvor der er en dansk ambassade, som har central markedsviden og veletablerede netværk. Rapporten fokuserer derfor på SDG forretningspotentialer for danske virksomheder i 23 lande i Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika, hvor vi har en dansk ambassade. Tilsammen repræsenterer de 23 lande et marked på 3,3 milliarder mennesker og et BNP på $9.500 milliarder.

Rapporten lanceres i Industriens Hus kl. 10.00-12.00. State of Green, Global Compact Network Denmark og Dansk Industri er værter for arrangementet, hvor også Mærsk fortæller om, hvordan verdens største containerrederi vil blive CO2 neutral i 2050 og State of Green vil orientere om den nye ansøgningsrunde til P4G partnerskabsfonden.

Find program og tilmelding her