Gå til indhold

Netværk for danskere i udlandet

Nyttige netværk for dig, der opholder dig længere tid i udlandet.

Hvis du opholder dig længere tid i udlandet, kan det være nyttigt at kende til evt. netværk af andre danskere i det land du opholder dig i. Det kan være du har et ønske om kontakt til andre danskere, eller får behov for særlig information, hjælp eller støtte, f.eks. psykologisk bistand efter dødsfald eller en anden alvorlig hændelse. Der findes nogle gode netværk for danskere i udlandet, hvor du kan henvende sig.

Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK) er en frivillig organisation tilknyttet den danske folkekirke. DSUK er til stede med 48 kirker i Europa, USA, Asien, Australien og FAE.
Udsendte og rejsende præster møder tusinde danske rejsende hvert år. Præsterne har igennem en lang årrække haft tæt samarbejde med danske konsulater og ambassader, og hjælper både ved kriser og med generel rådgivning.
Hvis du opholder dig i udlandet, og har brug for hjælp, kan du til enhver tid kontakte en kirke.

Danes Worldwide gør det lettere for danskere at bo og arbejde i udlandet og at vende hjem til Danmark igen. De tilbyder netværk af danskere i en lang række lande, danskundervisning til børn og rådgivning både før, under og ved afslutning af et længere udlandsophold. Danes Worldwide har 100 repræsentanter i 57 lande fordelt på alle fem kontinenter, som kan hjælpe med at få svar på alle typer af spørgsmål om byen/landet via deres lokalkendskab.

Nogle ydelser kræver medlemskab.