Gå til indhold

Ferieråd

Planlægger du at rejse i en tid med COVID-19 – Hvad skal du være opmærksom på? 

Fem gode råd til hvad du bør være opmærksom på, før du rejser.

  1. Tjek rejsevejledningen for dit rejsemål. Rejsevejledningerne viser, om det er sikkert at rejse. De indeholder gode råd og nyttige oplysninger for den almindelige danske turist.
  2. Tjek COVID-19 indrejsereglerne på dit rejsemål. Mange lande tillader pga. COVID-19 fortsat ikke indrejse af danskere. Derfor skal du undersøge indrejsereglerne. Det gør du på de danske ambassaders hjemmeside ved at klikke på den gule bjælke med oplysninger om COVID-19. Ambassaderne opdaterer løbende deres COVID-19-hjemmesider for oplysninger om indrejserestriktioner, lokale restriktioner og regler for transit.
  3. Sæt dig godt ind i dine forsikringsbetingelser – også når det gælder korte rejser i Europa. Læs mere på vores side om rejseforsikringer og om, hvorfor det kan være vigtigt at tegne en privat rejseforsikring - uanset hvor du skal rejse hen.
  4. Tjek kravene for test og isolation efter hjemkomst til Danmark. Der gælder forskellige krav afhængig af, om du rejser som vaccineret, tidligere smittet eller på en negativ test, og der er undtagelser for medrejsende børn. På coronasmitte.dk kan du se, hvad der gælder for dig på din rejse.
  5. Læs de mest almindelige spørgsmål og svar om COVID-19

Har du yderligere spørgsmål?

Borgere, som har behov for yderligere information om udrejse og rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på [email protected] eller +45 33 92 11 12.

For at undgå kødannelse på telefonlinjerne bør du orientere dig grundigt i både rejsevejledningen og på ambassadens COVID-19-hjemmeside, før du kontakter os. Vær opmærksom på, at Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter uden for den normale telefontid er forbeholdt borgere med behov for akut bistand. 

Spørgsmål om coronavirus, vaccination, test, isolation og anvendelse af coronapas rettes til myndighedernes fælles coronahotline på tlf. (+45) 70 20 02 33 (alle dage kl. 06-24). 

Spørgsmål om coronapas app'en, herunder teknisk support, rettes til sundhed.dk på tlf. (+45) 32 42 03 03 (alle dage kl. 08-16).